vrijdag 27 maart 2009

De beste hypotheek of lening krijgen als je een leek bent op leninggebied

Het valt niet mee om de juiste keuzes te maken als je een lening of hypotheek gaat afsluiten. Je zult een lening vorm moeten kiezen, een geldverstrekker en een rentepercentage. Bedenk vooraf goed wat je nou eigenlijk wilt, want elk voordeel heb z'n nadeel.

Allereerst moet je de doelstelling weten waarvoor je leent. Het is bijvoorbeeld zaak om je hypotheek erop af te stemmen als je van plan bent alweer binnen 5 jaar te verhuizen. Als je wilt verbouwen heb je daarvoor een andere lening vorm nodig als dat je een auto gaat kopen. Laat je toekomstige wensen en eisen jouw lening van nu bepalen.

Als je niet veel ervaring hebt met lenen kun je een adviseur inschakelen. Het is bijna altijd een goed idee om een hpyotheekadviseur te vragen als je een hypotheek wilt afsluiten. De best mogelijke keuze voor een leningvorm maak je door de meeste informatie beschikbaar te hebben.
Bekijk altijd de kleine lettertjes als je lening offertes of hypotheek offerte aanvragen. Soms zitten er flinke verschillen in looptijd die de rente beïnvloeden. Een veelgebruikte truc is ook de boete die komt kijken als je een lening of hypotheek vervroegd wilt aflossen. Overhaast je dus niet als je de offerte gaat bestuderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten