zaterdag 21 maart 2009

Methodes Voor Het Berekenen Van Je Maximale Hypotheek

Het is een kunst om goed te kunnen berekenen wat je maximaal kunt lenen. Omdat er rekening gehouden moet worden met jouw financiële situatie én het huis dat je gaat kopen kan er geen standaard formule op los worden gelaten. Toch zijn er best manieren om je maximale hypotheek te berekenen.

In de volksmond wordt nogal eens de regel aangehouden dat je 5 keer je jaarinkomen kunt lenen. Maar dit is bepaald niet nauwkeurig. Soms kun je inderdaad 5 keer je jaarinkomen lenen. Maar andere keren kun je misschien een heel andere hoeveelheid lenen.

Ga daarom ook nooit uit van het advies van een rekenmachine op Internet. Niet omdat de gegevens niet kloppen, maar omdat er gewoon te weinig gegevens ingevoerd worden. Daarnaast houdt de rekenmachine geen rekening met jouw toekomstige situatie. Ben je van plan nog eens te verhuizen uit het huis dat je nu koopt? Gaat je gezinssituatie nog veranderen? Gaat je inkomen flink veranderen de komende tijd? Stuk voor stuk zaken die een rol spelen bij een hypotheek offerte.

Een grote rol bij de maximale hypotheek berekening is natuurlijk weggelegd voor je totale bruto jaarinkomen. Een hypotheekadviseur moet rekening houden met het percentage van je inkomen dat je besteed aan woonlasten.

Elke bank bepaalt zijn eigen grenzen voor wat betreft die verhouding tussen maandlast en inkomen, maar je moet ook voor jezelf beslissen wat je maximaal kwijt wilt zijn aan woonlasten. Wees er zeker van dat je hypotheekadviseur alle kosten in de hypotheekofferte opneemt en zorg dat je begrijpt wat er allemaal staat. Alleen op die manier weet je precies wat het je gaat kosten. Als je die informatie bij elkaar hebt gezien en beoordeeld, kun je een goede beslissing nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten