maandag 12 oktober 2009

Laat je maximaal haalbare hypotheek uitrekenen

Met enkel de kreet een hypotheek te gaan uitrekenen blijf je onduidelijk en geef je in zijn totaal niet aan wat je dan precies zou willen duiden. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Door enkel kenbaar te maken een hypotheek te willen uitrekenen ben je niet duidelijk, je doet er goed aan de juiste definitie hierbij aan te geven. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Het zou enkel kunnen gaan om de renteberekening of om het totaal aan te betalen hypotheek lasten.

ook zul je met een aantal zaken van doen gaan krijgen zodra je de lasten van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Bekijk eerst over welke hypotheek som je het zou willen hebben om dan mogelijk te gaan starten met het uitrekenen van de maandelijkse lasten. Bij het uitrekenen van de hypotheek zal de rente een grote post zijn en dien je deze dan ook exact te laten uitrekenen. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Je zult naast de maandlasten voor de te betalen rente de aflossingen moeten meetellen, waardoor je weer en stukje verder komt in het totale plaatje. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met premies voor af te sluiten verzekeringen bij je hypotheek, die zul je ook moeten laten uitrekenen. Tel de verschillende uitkomsten bij elkaar op en reken je hypotheek uit met de bruto maandlast. Bij de belastingadviseur naar het fiscaal voordeel vragen, van het eerder uitgerekende bedrag aftrekken, dan heb je dus kunnen uitrekenen wat je netto aan je hypotheek moet gaan betalen.

Het zou ook wenselijk kunnen zijn om eens te laten uitrekenen wat jouw maximale mogelijkheden zijn om aan hypotheek te kunnen lenen. Om de maximale hypotheek uit te kunnen rekenen is het verstandig je hierin te laten ondersteunen door een deskundig adviseur in hypotheken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten