donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Op De Juiste Manier

Wanneer je de resultaten hebt van diverse onderzoeken kun je uitrekenen welke lasten bij een hypotheek horen.Het blijft steeds maar weer de vraag, bereken je een hypotheek om de laagste maandlasten of bereken je een hypotheek met het meeste voordeel over de gehele looptijd?Natuurlijk zullen er vragen kunnen opkomen over hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen krijgen.

De vraag is hoe met het persoonlijke inkomen uitgerekend kan worden wat de hypotheek maximaal is. Ook zul je moeten gaan bekijken hoe een berekening van een hypotheek opgebouwd moet worden.Je ontdekt niet welk hypotheekproduct het beste bij je past door alleen te berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Je leert meer over hoe diverse hypotheekvormen zijn opgebouwd als je een vergelijking maakt van verschillende hypotheken.

Is er een rentevergelijking gemaakt voor de verschillende hypotheken, dan start een volgende fase.Wanneer er een hypotheekberekening gemaakt wordt, kan dit niet zonder de acceptatienormen die gelden bij de diverse verstrekkers mee te nemen. Je moet weten wat je huis opbrengt om te kunnen bepalen welke verstrekkingnorm voor jou persoonlijk geldt.

Het correcte percentage aan rente vormt de basis voor de lastenberekening voor de hypotheek, die afhangt van de waarde van het koophuis.Vervolgens reken je uit wat de maximale hypotheek is die je aflossingsvrij kunt aangaan.Doorgaans gelden voor het aflossingsvrije deel van de hypotheek geen verplichte verzekeringen.De lasten voor het aflossingsvrij deel van de hypotheek bereken je dan makkelijk met het van toepassing zijnde rentepercentage.

Meestal zal de norm voor een aflossingvrije hypotheek liggen tussen de 75 en 90% van de executiewaarde van de woning.Welke voorwaarden bij een hypotheekaanbieder gelden is steeds anders en daardoor zijn er vanzelfsprekend uitzonderingen op de norm. Je zal een andere hypotheekvorm moeten kiezen voor dat gedeelte dat geen aflossingsvrije mogelijkheid kent.

De verplichtingen die verbonden zijn aan een tophypotheek kunnen goed berekend worden als uitgegaan wordt van 125% van de executiewaarde. Als je weet wat voor een bedrag je op de hypotheek dient af te lossen, al dan niet via spaarproducten of spaarverzekeringen, bereken je hiervoor de maandelijkse verplichte bijdragen of periodiek te betalen premies.Het is niet ondenkbaar dat er kosten uit de berekening komen die later niet blijken te kloppen, omdat het risico hoog is dat er onjuiste hypotheekprijzen genomen worden.Bereken eens hoeveel de kosten van een deskundig hypotheekadviseur zullen zijn, en of een erkend hypotheekadviseur jouw hypotheek veel gunstiger zou kunnen uitrekenen.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten