woensdag 7 oktober 2009

De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Er zijn nogal wat onderwerpen die zijn gerelateerd aan een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. Een andere manier is dan weer om te geen berekenen wat de maximale hypotheek is welke op een bepaald onderpand verkregen kan worden. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Als je een BKR codering hebt opgelopen dan is vaak geen maximale hypotheek verkrijgbaar. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Om een Nationale Hypotheek Garantie te krijgen moet je wel aan een paar dingen voldoen. De voorwaarden welke gelden voor NHG zijn duidelijk omschreven en enkel als je overal aan voldoet kun je in aanmerking komen voor een maximale hypotheek. De hoogte van de rentestand voor hypotheekleningen is van groot belang op de uitkomsten van een maximale hypotheek berekening. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Voor het uitrekenen van een maximale hypotheek als je wenst over te gaan sluiten dien je op bepaalde extra kosten te letten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Reken Je Maximale Hypotheek Uit

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Door alle aanbiedingen heen is het vaak moeilijk om te beoordelen welke manier voor het berekenen van een maximale hypotheek het meest betrouwbaar is. Het kan dan wel moeilijk zijn, maar als je eenmaal begint aan de queeste om je maximale hypotheek te berekenen, dan wil je hem ook succesvol afronden. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Een maximale hypotheek berekenen is bepaald niet makkelijk omdat het voor consumenten niet duidelijk is wat voor normen er worden gebruikt. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Bij veel instanties kun je een maximale hypotheek uitrekenen tegen een vaste lage rente. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Let wel goed op als je dit ziet gebeuren. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Het is van belang erop te letten wat de toetsrente is.

Op het moment dat je Internet gebruikt voor een maximale hypotheek berekening dan is het al snel duidelijk dat je alleen maar tegen lage rentes kunt berekenen. Het gaat er bij een maximale hypotheek vanzelfsprekend ook om hoe lang de rente vast moet staan. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. De teleurstelling komt dan ook al snel om de hoek kijken als je plotseling erachter komt dat het toch niet mogelijk is.

Berekening Plaatsen Voor Maximale Hypotheek

Er zijn ruim genoeg Internet sites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. Allerlei banken geven je de mogelijkheid om hun rekenmodel te gebruiken zodat je de maximale hypotheek voor jouw situatie kan checken. Je komt ook nog heel veel aanbieders tegen die je bijna omkopen om een berekening te laten maken. Maar de rekenmodules zijn altijd even betrouwbaar. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je kunt ook naar een erkend hypotheek adviseur stappen om te laten berekenen wat je maximaal kunt lenen. Erkende adviseurs kan je ook online vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

Inmiddels is de hypotheekmarkt zo ingewikkeld dat het niet of nauwelijks mogelijk is om een maximale hypotheek berekening op eigen houtje te maken. Vraag eens bij je vrienden of kennissen na bij wie zij goede ervaringen hebben opgedaan met het afsluiten van, al dan niet, een maximale hypotheek. Van hen zul je allemaal verschillende doorverwijzingen krijgen.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Je zult al snel in de gaten krijgen dat het bij een hypotheek fijn is om te praten met een adviseur die er echt verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Ook je verzekeringsman (of verzekeringspik, zoals ze soms oneerbiedig worden genoemd) kun je hier vaak bij van dienst zijn.

Hoe je een maximale hypotheek kunt uitrekenen

Je zult een paar dingen voor jezelf op een rijtje moeten zetten als je wilt gaan uitrekenen wat je maximale hypotheekmogelijkheden zijn. Ga je het puur op inkomen baseren? Wellicht is het een idee om de maximale hypotheek te laten berekenen die je op jouw woning van nu zou kunnen afsluiten. Een paar dingen moet je steeds opnieuw voor elkaar krijgen voor je met je maximale hypotheek berekening kunt starten. Zorg dat je alle inkomsten en lasten duidelijk op papier hebt staan.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Om achter de maximale hypotheek te komen dien je in het bezit te zijn van de waardes van je woning. Het hangt natuurlijk van de executiewaarde af wat je maximale hypotheek dan kan worden.

Als je alvast een voorsprong wilt hebben en een vuistregel nodig hibt voor je maximale hypotheek berekening, ga dan altijd uit van je vaste bruto jaarinkomen. In de module die je gebruikt voor je maximale hypotheek berekening moet je jouw jaarinkomen ingeven plus het vaste rentepercentage. Je krijgt dan een idee van de maximale hypotheek die jij kunt krijgen. Pas op, je bent dan alleen met inkomen aan het rekenen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Als je nu een aantal verplichtingen hebt lopen, zoals financieringen of kredieten, dan heeft dat een flinke invloed op de maandlasten die je kunt dragen. Ook je alimentatie verplichtingen spelen een rol bij de berekening. De uitkomst die dan word verkregen uit de maximale hypotheek berekening gebruik je om verder te gaan. Je zult dan, in een verder stadium ook je woningwaarde moeten invoeren. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Maximale hypotheek op inkomen

Om de maximale hypotheek op je inkomen te berekenen zul je een aantal zaken dienen te weten. Het verschil tussen iemand in loondienst en een ondernemer is groot. Heb je een uitkering, dan kan die wel een invloed hebben op je maximale hypotheek, want de ene keer speelt die wel mee en de andere keer mag je hem niet meetellen. Voor een zelfstandig ondernemer is het dan ook wat complexer om een maximale hypotheek uit te rekenen. Ben je zelfstandig ondernemer dan moet je voor jouw berekening uitgaan van het inkomen dat je hebt gegenereerd in drie jaar.

Natuurlijk zijn er ook bepaalde spelregels die voor mensen die zelfstandig zijn net zo goed gelden als voor mensen in loondienst. De maximale hypotheek bij een vast dienstverband doet men berekenen over het bruto jaarsalaris. Mensen met een tijdelijk dienstverband is weer wat anders. Op dat moment moet er een intentieverklaring worden gemaakt door de werkgever, zodat de standaarden gelijk kunnen worden getrokken met die voor mensen met een vast dienstverband. Naast je gewone salaris telt dan de onregelmatigheidstoeslag mee plus je vakantiegeld. In bepaalde gevallen mag men ook de provisies, regelmatig overwerk of bonussen over de laatste 3 jaren meetellen voor een maximale hypotheek berekening. Het moet wel vast zijn en niet een keer in de honderd jaar dat je een bepaalde bonus krijgt.

Als je een uitkering hebt dan gelden er weer hele andere regels. Niet iedere vorm van uitkering mag worden meegewogen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Als je zeker wilt weten of je een uitkering mee kunt tellen bij een maximale hypotheek, dan kun je dat vaker navragen bij je uitkeringsinstantie. Als je kijkt naar een arbeidsongeschiktheid of een pensioen, dan weet je dat die dingen over het algemeen kunnen worden meegeteld. Voor alle duidelijkheid, de zorgplicht van een financieel adviseur is van groot belang als er een maximale hypotheek moet worden aangevraagd.

De Maximale Hypotheek En Rente Berekenen

De rente kan flink verschillen als je de maximale hypotheek wilt krijgen. Sommige tabelletjes die vaak worden gebruikt zijn aardig misleidend. Het is dan ook goed om voordat je bepaalde tabellen gaat gebruiken voor het berekenen van een maximale hypotheek eerst heel goed te bekijken. De toetsrente voor een hypotheek kan vaak anders zijn dan de rente welke op de maximale hypotheek van toepassing is.

Ga er eens vanuit dat je gaat rekenen met de rente die normaal is bij een NHG hypotheek, maar dat je in een situatie zit waarbij het eigenlijk niet mogelijk is om een hypotheek met NHG te krijgen. Het verschil in rente kan dan oplopen tot wel 0,8% en nog meer voor dezelfde hypotheek zonder NHG. Het maximaal mogelijke bedrag aan hypotheek kan door dit rente verschil weleens lager uitvallen. Een berekening met NHG spat dan ook al snel uit elkaar als je er eens goed naar gaat kijken. Als je de berekeningen goed gaat bekijken wordt er bijna altijd een onrealistisch lage rente genomen. Wil je een langere rentevast periode dan zal de rente ook weer hoger gaan uitkomen en zal de maximale hypotheek wederom niet haalbaar blijken te zijn.

Ook komt het veelvuldig voor dat de gehanteerde rente in de berekening voor de maximale hypotheek enkel van toepassing is op hypotheken tot 75% van de executiewaarde. Heb je een top hypotheek nodig dan zul je niet aan de maximale hypotheek gaan komen die je eerder had berekend. Als de rente op tophypotheken hoger staat, en dat is zo, dan valt de maximale hypotheek lager uit. Daarnaast is er het feit dat er bijna een ontelbaar aantal rente berekeningen mogelijk zijn. Ook kan er een verschil zijn in het rentepercentage van de maximale hypotheek tussen betaling van rente vooraf of betaling van rente achteraf.

Soorten Hypotheken

De soort hypotheek die je kiest bepaalt in sterke mate wat je maximale hypotheek kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek, dan hoef je alleen maar rente te betalen. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Hier is ook het rentepercentage van toepassing, in de berekening voor een maximale hypotheek, dat van toepassing is op de rentevast periode. Dan heb je de traditionele leven hypotheek waar je voor de maximale hypotheek de van toepassing zijnde rente en de premie van de verzekering dient mee te nemen.

Het is een solide hypotheek, maar meestal krijg je dan wel een lagere hypotheek mogelijkheid. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie. Maximale Hypotheek Krijgen

Er zijn nogal wat onderwerpen die zijn gerelateerd aan een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Wat men dan precies opneemt in de berekeningen is vaak nog enigszins onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Als je een BKR codering hebt opgelopen dan is vaak geen maximale hypotheek verkrijgbaar. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Om voor NHG in aanmerking te komen op een maximale hypotheek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De NHG eisen zijn bijzonder helder en hoewel ze soms streng zijn heb je er wel voordeel van als je wordt toegelaten. De maximaal mogelijke hypotheek is ook nog afhankelijk van het geldende rentepercentage voor hypothecaire leningen op dat moment. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Op het moment dat je gaat informeren bij je huidige bank wat jouw maximale hypotheek zou kunnen zijn als je wilt oversluiten met je nieuwe situatie, dan hoef je niet verbaasd te zijn als jou een hogere rente dan nieuwe klanten in rekening wordt gebracht. Het hangt er vanaf welke hypotheekvorm je kiest, want zelfs dat heeft invloed op je maximale hypotheek! Daar er veel verschillende hypotheekvormen zijn is op evenveel verschillende uitkomsten voor een maximale hypotheek uit te komen.

Maximale hypotheek uitrekenen

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Door de gigantische verschillen in tarieven is het echt een kunst om wijs te worden uit alle mogelijke opties.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. Daar komt vaak ook nog eens bij dat men bepaalde soorten van arbeidsovereenkomsten niet accepteert voor een te verstrekken lening en dus niet gebruikt kunnen worden voor een betrouwbare berekening van een maximale hypotheek.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Let dus altijd op de toetsrente.

Bij veel berekeningen voor en maximale hypotheek kun je enkel uitrekenen op een laag rente percentage. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Berekening Plaatsen Voor Maximale Hypotheek

De maximale hypotheek uitrekenen kun je op heel wat plekken doen. Je kunt bij verschillende banken gebruik maken van hun rekenmodel om een maximale hypotheek uit te rekenen. Daarnaast kom je veel hypotheek aanbieders tegen waar zeer aantrekkelijke manieren zijn te vinden voor het uitrekenen van een maximale hypotheek. Maar de rekenmodules zijn altijd even betrouwbaar. Daarom spannen een aantal consumenten organisaties zich nu in om een verantwoorde hypotheek berekening samen te stellen voor consumenten.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. De erkende hypotheek adviseurs zijn ook op internet terug te vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

Bij het afsluiten van een maximale hypotheek krijg je vaak te maken met complexe producten, aardoor je de maximale hypotheek zelf nagenoeg niet kunt maken. Vraag eens bij je vrienden of kennissen na bij wie zij goede ervaringen hebben opgedaan met het afsluiten van, al dan niet, een maximale hypotheek. Je zult zien dat je vrienden en kennissen je naar verschillende aanbieders zullen brengen die je graag helpen met het berekenen van de maximaal verantwoorde hypotheek.

Adviseurs zullen je vooraf altijd vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van een maximale hypotheek berekening. Je zult al snel in de gaten krijgen dat het bij een hypotheek fijn is om te praten met een adviseur die er echt verstand van heeft. Het spreekt voor zich dat je ook je eigen bank hiervoor kunt benaderen. Ook je verzekeringsman (of verzekeringspik, zoals ze soms oneerbiedig worden genoemd) kun je hier vaak bij van dienst zijn.

Meer weten over hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten