donderdag 1 oktober 2009

Benodigde informatie bij een hypotheekofferte

De persoonlijke gegevens die aangeleverd dienen te worden, alvorens een hypotheek offerte te verkrijgen, zullen dan samen met een kopie van een geldig identificatiebewijs ingezonden dienen te worden.Niet alleen moet je de paspoort- of identiteitsbewijskopie ondertekenen en dateren, je moet er voor het versturen vaak ook nog een bijschrift bij plaatsen. Wanneer je een hypotheekofferte wenst te ontvangen, is dergelijke identificering vast onderdeel van de procedure, zodat je als consument beschermd wordt tegen fraude en de gevallen van fraude ook zo laag mogelijk gehouden worden.

In geval van verhuizing zeer kort voor het indienen van de aanvraag voor de hypotheekofferte is het niet onverstandig ook het oude adres te noemen. Daarnaast dien je bij het aanvragen van een hypotheekofferte de gegevens van je dienstverband te overleggen.De werkgever dient een werkgeversverklaring af te geven volgens de door de bank gegeven instructie of het model, als door de geldverstrekker die een hypotheek offerte gaat afgeven, is aangegeven.

In gevallen dat er sprake is van een dienstverband voor onbepaalde tijd, is een intentieverklaring van de werkgever niet altijd nodig.Deze intentieverklaring kan bepalend zijn voor de hypotheek die je afsluit en dus ook voor het rentepercentage gesteld in de acceptatievoorwaarden.

Offertes voor hypotheken met intentieverklaringen

Vraag dan duidelijk aan de hypotheekadviseur wat de gevolgen zijn voor de te verstrekken hypotheek als je voor de te vragen offerte een intentieverklaring van je werkgever gaat overleggen.Je kunt overigens nog wel een hypotheekofferte krijgen, ook als je baas geen intentieverklaring wil afgeven. Bij een tijdelijk dienstverband en overleggen van een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring, zal voor de mogelijkheden tot afgifte van een hypotheek offerte gekeken gaan worden naar je inkomsten in de afgelopen 3 jaren.

Er zijn dan zelfs mogelijkheden om een hypotheek offerte aan te vragen voor een lening met NHG.In de verklaring die je van je werkgever ontvangt moet tevens terug te vinden wat je totale salaris precies is. Een leningverstrekker wil door het checken van je salaris weten of je de kosten van de hypotheek waarvoor de offerte geldt wel kunt dragen.

Wanneer de offerte voor de hypotheek afgegeven wordt, is deze inkomenscheck dus een belangrijk aspect wanneer het gaat om hoe hoog de lening kan zijn.Of de werknemer al dan niet een lening heeft afgesloten bij de werkgever moet ook ingevuld worden op de werknemersverklaring. Indien een werkgever een lening heeft verstrekt zal de hoogte daarvan opgegeven dienen te worden evenals de daaraan verbonden lasten en looptijd.

Uiteraard zal dan bekeken gaan worden of de lasten van deze lening door de inkomenstoets voor de af te geven hypotheek offerte zal gaan komen of dat de hoofdsom van de lening aangepast zal moeten worden.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offerte, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten