dinsdag 25 augustus 2009

BKR en dan afgewezen

Zo makkelijk is het alleen niet om te zien of iemand helemaal geen BKR problemen heeft. Er zijn heel wat mogelijkheden te bedenken waarbij mensen niet volledig BKR schoon zijn, maar waar wel mogelijkheden bestaan. Daar het bij geldverstrekkingen, ook voor een hypotheek en een lening, er altijd om zal gaan het geld terug te ontvangen, is het natrekken van het BKR een goede zaak. Het is niet alleen in het belang van banken om BKR te toetsen, maar ook in jouw belang. Informatie die uit BKR rolt kan dienen voor het vervullen van de zorgplicht waaraan financieel dienstverleners zijn gebonden in het kader van de regels van het AFM. De zorgplicht voorkomt dat er leningen worden verstrekt aan mensen die er net wel of net niet voor in aanmerking komen en geeft de zekerheid van een verantwoord advies.

Als er geen BKR problemen zijn kan er gewoon een lening worden verstrekt op inkomen. De hypotheek kan worden verstrekt als men kan zien dat alle BKR problemen zijn opgelost en alle verplichtingen op financieel vlak kunnen worden afgerond. Dat is ook van toepassing bij het aanvragen van een nieuwe lening, kunnen de lasten van de reeds BKR geregistreerde leningen voldaan worden naast de nieuw af te sluiten kredieten, is de vermelding in het BKR geen probleem. Indien er minder zware BKR coderingen zijn geregistreerd dan zou je voor een hypotheek of een lening zelfs al bij veel banken kunnen worden afgewezen voor een hypotheek of lening. Een BKR hypotheek zul je over het algemeen ook alleen maar kunnen afsluiten bij een instantie die er gespecialiseerd in is en speciale producten voor heeft gemaakt.

Wordt er dan een lening verstrekt door een van die geldverstrekkers, dan zullen de rentes en voorwaarden anders zijn als bij een hypotheek zonder BKR. Een zware BKR registratie maakt het over het algemeen wel heel moeilijk om een hypotheek te krijgen. Pas op dat je niet eindeloos gaat lopen leuren door je aanvraag bij meerdere instanties tegelijkertijd in te dienen. Vraag eerst aan een instantie of tussenpersoon of daar mogelijkheden zijn tot het verstrekken van een hypotheek of lening met een BKR registratie.

Alle hypotheek aanvragen en leningen worden bij BKR geregistreerd, niet alleen de definitieve contracten. Een bank of geldverstrekker kan dus heel makkelijk zien of het al vaker is gebeurd dat er een aanvraag is binnengekomen voor een BKR krediet. Als je dan bij de zoveelste bank of andere financi�le instelling een aanvraag voor een hypotheek of lening binnen een kort tijdsbestek gaat doen, zullen er zeker extra vraagtekens komen over de achtergronden van je aanvraag. Die instanties vragen zich dan gelijk af waarom jouw aanvraag al bij zoveel banken en behandeling is en waarom je het zo vaak aanvraagt.

Meer weten over hypotheek zonder bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten