donderdag 27 augustus 2009

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wil je de basis van de hypotheek laten bestaan uit je huidige inkomen? Misschien wil je wel laten berekenen hoeveel de maximale hypotheek is welke je op je huidige woning zou kunnen gaan afsluiten. Er zijn een aantal zaken die je dus steeds weer voor elkaar moet hebben alvorens te starten met je berekening voor een maximale hypotheek. Zorg dat je alle inkomsten en lasten duidelijk op papier hebt staan.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Als jij een zelfstandig ondernemer bent dan moet je sowieso al de jaarstukken overleggen van de afgelopen drie jaar. Ook moet je de waarde weten van je huis. Het hangt natuurlijk van de executiewaarde af wat je maximale hypotheek dan kan worden.

Als je alvast een voorsprong wilt hebben en een vuistregel nodig hibt voor je maximale hypotheek berekening, ga dan altijd uit van je vaste bruto jaarinkomen. Het totale bruto jaarinkomen dien je in te geven in de rekenmodule voor de maximale hypotheek berekening. Met de ingaven van het jaarinkomen geef je in het rentepercentage dat gaat gelden voor je hypotheek. Er zal dan een indicatie gegeven worden van de maximale hypotheek die met jouw jaarinkomen mogelijk is indien de ingegeven rente van toepassing is. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Denk bijvoorbeeld aan financieringen en kredieten die nu lopen en die invloed hebben op je maximale maandlasten. Iets anders dat nog een factor genoemd moet worden zijn je alimentatie verplichtingen. Met de uitkomst die je dan krijgt moet je verder gaan met de maximale hypotheek berekening. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Als je dan de executiewaarde weet is het geen kunst om te zien wat de maximale hypotheek is inclusief kosten koper.

Meer weten over bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten