dinsdag 25 augustus 2009

Hoe Je De BKR Hypotheek Aflost

Als er leningen zijn met een registratie in het BKR dan zal, bij onvoldoende leencapaciteit op je inkomen, voor het afsluiten van een hypotheek zorg gedragen dienen te worden voor aflossing van de in het BKR vermelde leningen. Als een van de eerste handelingen die zijn te doen door een acceptant van een geldverstrekker, bij de ontvangst van een aanvraag voor een hypotheek of een lening, is het toetsen van jouw gegevens bij het BKR. Het is verstandig om een ruime tijd voordat je een hypotheek of lening wenst aan te gaan zelf bij het BKR de over jou geregistreerde gegevens op te vragen. Na ontvangst van het BKR overzicht kun je ook kijken of er foute vermeldingen staan geregistreerd van eerder afgesloten leningen of over een eerder afgeloste hypotheek. Indien dan mocht blijken dat op het van het BKR ontvangen overzicht verkeerde registraties zijn opgenomen dan heb je de gelegenheid om bij de betreffende bank of andere financi�le instelling te verzoeken om jou verdere informatie hierover te verstrekken.

Wanneer alle informatie is ontvangen zul je misschien merken dat er een lening tussen zit die je eigenlijk was vergeten. Wat jouw eerstvolgende stap dan moet zijn is contact opnemen met de bank om er achter te komen wat je eerstvolgende stap moet zijn om dit af te ronden. Een bank zal jou al met een heel wat geruster gevoel een hypotheek verstrekken als je schoon schip hebt gemaakt op BKR gebied. Het is dan verstandig om bij de betreffende financi�le instelling te verzoeken de volledige afbetaling van je hypotheek of krediet bij het BKR aan te melden en dit tevens aan jou schriftelijk te bevestigen. Heb je die bevestiging ontvangen, geef dan nog eens een tientje uit om een nieuw BKR overzicht op te vragen zodat je erachter kunt komen of de status nu wel helemaal in orde is.

Weet je zeker dat je BKR rapport up to date is, dan is het tijd om naar een bank te stappen om je hypotheek aanvraag in te dienen. Op het overzicht dat het BKR je heeft toegezonden staan dan alle gegevens over het verloop van afgesloten contracten over de laatste vijf jaren. Als er onverwachts coderingen zijn bijgekomen in de afgelopen vijf jaar dan is een hypotheek aanvragen nog altijd een lastige zaak. Als je BKR coderingen al wat ouder zijn kan het verstandig zijn om te wachten tot de vijf jaar om zijn en je notering als het ware is verjaard.

Je dient dan ook te wachten met het aanvragen van een hypotheek of lening tot na deze verloop datum. Ook wanneer je bijna zeker weet dat de codering is verlopen, vraag het dan nog eens na, gewoon voor de zekerheid. Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van je BKR registraties, niet wanneer je een afwijzing krijgt van de bank. Ga je dan even later, als je BKR alsnog schoon is, weer bij dezelfde instantie een aanvraag voor een hypotheek of lening indienen dan bestaat de mogelijkheid alsnog dat je aanvraag zal worden afgewezen.

Meer weten over hypotheek en bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten