donderdag 6 augustus 2009

De rentetarieven voor oversluiten van een hypotheek

Indien je gaat overwegen een actueel overzicht te maken van de voor een hypotheek lopende aanbiedingen met rentetarieven, is het niet verkeerd je eerst te storten op het maken van enige huiswerk regels. Er zijn banken die voor nieuwe klanten andere rentetarieven hanteren dan bij hun bestaande klanten met een al lopende hypotheek. Vaak zal in eerste instantie niet duidelijk over komen welke rentetarieven nu precies op welke hypotheek van toepassing zijn. Ga dan ook secuur om met het aanbod van de rentetarieven als je voornemens bent een nieuwe hypotheek aan te gaan of doet overwegen je hypotheek over te gaan sluiten .

Je kunt gelijk aan je huiswerk beginnen voor het opzetten van de actueel toepasbare rentetarieven voor een hypotheek door de benodigde info te verzamelen, inzake jouw persoonlijke en financiele toestand, die hiervoor altijd nodig zal zijn. Het gaat hier dan om de recente inkomstenbronnen en de actuele waardering van je woning bij elkaar te zoeken. Mocht je reeds een hypotheek hebben lopen dan is het in ieder geval niet verkeerd hiervan de stukken uitgezocht te hebben voordat je de geldige rentetarieven bekijkt of misschien al opvraagt.

Het is betreurenswaardig om in veel gevallen te moeten constateren dat de aanbiedingen met rentetarieven alleen geldig zijn als er sprake is van een totaal nieuw af te sluiten hypotheek. Banken willen graag nieuwe klanten binnen halen en presenteren concurrerende rentetarieven voor een nieuw te sluiten hypotheek. De rentetarieven voor bestaande klanten met en lopende hypotheek zul je dan vaak afzonderlijk dienen op te vragen. Je kunt je bijna niet voorstellen welk percentage de rentetarieven, indien je al reeds een relatie bent die een hypotheek heeft lopen, je hoger zal moeten gaan betalen dan een nieuwe relatie.

Je dient er ook rekening mee te houden dat in veel gevallen het aanbod van gunstige rentetarieven enkel toegepast kan worden bij het maken van de keuze voor kortere rentevast perioden op een hypotheek. Tevens kan men bij de aangeboden rentetarieven als uitgangspunt hebben dat je de hypotheek afsluit met NHG. Een lage verstrekking ten opzichte van de waarde bij executie, meestal bij een hypotheek onder de 75%, doet men ook regelmatig met lagere rentetarieven adverteren.

Bekijk in ieder geval goed naar het aanbod van gunstige rentetarieven, zowel bij het aangaan van een nieuwe hypotheek als ook bij het oversluiten van je al bestaande hypotheek, voor je definitief een beslissing gaat nemen.

Meer weten over rente hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten