woensdag 26 augustus 2009

Maximale Hypotheek Krijgen

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Als men het heeft over een maximale hypotheek dan heeft men het over het berekenen van een hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Zo kun je een maximale hypotheek laten berekenen op basis van je inkomen. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan om NHG te kunnen krijgen. De voorwaarden welke gelden voor NHG zijn duidelijk omschreven en enkel als je overal aan voldoet kun je in aanmerking komen voor een maximale hypotheek. De hoogte van de rentestand voor hypotheekleningen is van groot belang op de uitkomsten van een maximale hypotheek berekening. Heb je geen maximale hypotheek nodig, dan is de rente meestal gunstiger.

Ook bij het oversluiten richting een nieuwe hypotheek zul je op bepaalde bijkomende kosten moeten letten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten