donderdag 27 augustus 2009

Verschillende rente berekeningen voor maximale hypotheek

Als je de maximale hypotheek wilt krijgen dan kunnen de toetsrentes flink verschillen. Tabllen die men gebruikt zijn vaak aan de heel erg misleidende kant. Enige scepsis is op zijn plaats als je gaat kijken naar het berekenen van de maximale hypotheek en de tabellen die er mee gepaard gaan. Toetsrente voor hypotheken zijn nogal eens anders dan de daadwerkelijke rente die er gerekend gaat worden bij jouw toekomstige hypotheek.

Stel voor dat je de maximale hypotheek bent gaan berekenen op basis van rente die van toepassing is op leningen met NHG en jij dan een hypotheek wenst af te sluiten zonder NHG. Het renteverschil loopt dan mogelijk op tot bijna een procent en misschien nog meer omdat je niet met de juiste maatstaf meet. Door dat renteverschil zal het maximale bedrag dat je aan hypotheek kunt krijgen ineens een flink stuk lager zijn. Heb je het maximale hypotheek bedrag met NHG uitgerekend dan blijkt dit nu ineens niet meer haalbaar te zijn. Als je de berekeningen goed gaat bekijken wordt er bijna altijd een onrealistisch lage rente genomen. Op het moment dat je dan een hogere rente moet gaan nemen zal je maximale hypotheek die je eerder had berekent weer niet haalbaar zijn.

Ook komt het veelvuldig voor dat de gehanteerde rente in de berekening voor de maximale hypotheek enkel van toepassing is op hypotheken tot 75% van de executiewaarde. Heb je een top hypotheek nodig dan zul je niet aan de maximale hypotheek gaan komen die je eerder had berekend. De maximale hypotheek valt lager uit op het moment dat de rente op tophypotheken hoger staat. Daarnaast is er het feit dat er bijna een ontelbaar aantal rente berekeningen mogelijk zijn. Wanneer je de rente vooraf gaat betalen, of achteraf, ontstaan er ook weer verschillen in hypotheekrente.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten