donderdag 27 augustus 2009

Reken Je Maximale Hypotheek Uit

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Door de vele verschillende tarieven is het moeilijk de juiste berekening voor jouw maximale hypotheek te gaan vinden.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Het feit dat elke bank zo zijn eigen criteria heeft maakt de zaak ook echt niet eenvoudiger. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Pas hier wel mee op. Op het moment dat de maximale hypotheek wordt uitgerekend tegen een tarief dat heel kort loopt, zal het bij langere rentevastperiodes heel erg tegenvallen. Het is van belang erop te letten wat de toetsrente is.

Op het moment dat je Internet gebruikt voor een maximale hypotheek berekening dan is het al snel duidelijk dat je alleen maar tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Wat er ook niet mee wordt gerekend als je online je maximale hypotheek gaat uitrekenen, zijn de toeslagen die je zou moeten betalen als je bijvoorbeeld BKR genoteerd bent. Als je dan erachter komt dat je lang niet zoveel kunt lenen als je dacht is de teleurstelling des te groter.

Meer weten over bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten