woensdag 3 juni 2009

Een hypotheek goed uitrekenen

Er zijn meerdere sites die de mogelijkheid geven, ongeveer of precies, via een module de hoogte van en verkrijgbare hypotheek te berekenen. Met de uitkomst van de berekening kun je dus globaal bekijken of je droomhuis haalbaar is. Niet enkel het uitrekenen van de hoogst haalbare hypotheek is van belang doch ook het uitrekenen van de bijkomende hypotheek afsluit kosten zijn belangrijk.

Je kunt berekenen hoeveel je huis waard is of uitrekenen welke de financiƫle verplichtingen zijn voor een maximaal haalbare hypotheek. Daarnaast zul je ook een berekening dienen te maken van de bijkomende kosten voor verzekeringen en overige vaste lasten. Je kunt dan verwachten, onder andere, Belasting van de Gemeente, Heffing van het Waterschap maar ook een belangrijke post is onderhoudskosten voor huis en tuin. Reken uit wat het voordeel is op je hypotheek dat je van de belastingdienst kunt krijgen over de betaalde hypotheekrente. Het scheelt nogal in je maandlast, al dan niet geld van de fiscus terug te ontvangen.

Veel financieel adviseurs of bankmedewerkers zullen graag helpen om jouw maximale hypotheek uit te rekenen. Je zult een flink stuk vooruit komen bij het maken van de juiste keuze indien je hulp inroept van een niet afhankelijk adviesbureau. Ook een belastingadviseur of belastingconsulent kan je de nodige berekeningen maken die van belang zijn voor het berekenen van de bruto/netto hypotheeklasten.

Als je met alle berekeningen, offertes en mondelinge adviezen toch nog niet eruit komt en geen keuze kunt maken, kun je nog naar diverse consumenten organisaties gaan.

Instanties als onder andere de consumentenbond en NIBUD, de meest bekende, hebben ook mogelijkheden voor een hypotheek uit te rekenen. Het zal er op het einde op uit kunnen komen dat je een deskundige zult moeten inschakelen om je te behoeden voor het maken van de verkeerde keuze.

Je zult je niet hoeven schamen indien je je door een onafhankelijk hypotheekadviseur laat helpen bij het maken van de juiste hypotheek berekening zodat je geen te hoge hypotheek en tegen geen te hoge verplichting aangaat. Een hypotheek uitrekenen is geen makkelijke aangelegenheid en een goed advies kan je veel geld besparen. Er dient rekening mee te worden gehouden dat een hypotheek last jaren doorlopen. Je kunt je jaren blijven ergeren door niet de juiste keuze te maken bij het afsluiten van je hypotheek.

Wil je meer weten over de beste manier om je hypotheek uit te rekenen, lees dan dit artikel over uitrekenen van een hypotheek op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten