woensdag 17 juni 2009

Goede voorwaarden door hypotheek rentes te vergelijken

Hoe je in aanmerking kunt komen voor de laagste hypotheek rente, die maar mogelijk is, kan op verschillende manieren bekeken worden. Blijft de af te sluiten hypotheeklening aanzienlijk beneden de WOZ waarde dan zal er een redelijke kans zijn dat het te betalen rentepercentage lager zijn dan bij een maximale hypotheekbelasting. Indien er een mogelijkheid is tot het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie, voorheen Gemeente Garantie, dan zijn de tarieven voor een hypotheek ook een stuk lager. Als je naar de laagste hypotheek rente gaat zoeken moet je een belangrijke factor zeker niet over het hoofd zien, de duur dat de rente vast gezet dient te worden. Of je keuze een spaarvast hypotheek, hypotheek zonder aflossingen, aandelen hypotheek of een nog ander in te vullen soort zal zijn, dat kan allemaal meetellen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente.

Je dient buiten de eerdere vermeldingen van hypotheekvormen tevens te weten dat naast de hoogte van je salaris ook jouw soort beroep kan worden meegenomen . Onder de redenen tot het in rekening brengen van extra rentepunten op de laagste hypotheek rente kan vallen dat je geen vaste baan hebt of voor eigen risico een onderneming drijft.

Om de waarde van de woning te bepalen kun je uitgaan van het WOZ rapport of van een origineel taxatierapport. In de regel zal de berekende executiewaarde het uitgangspunt zijn in de verfschillende rentestaffels. Ga je boven de executiewaarde uit met je hypotheek dan komt er een toeslag op de basisrente. Kom je onder de executiewaarde uit dan zijn er fikse rente kortingen op de basis rente te ontvangen. Indien je kunt voldoen aan al de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (N.H.G.), zal de extra te betalen afsluitprovisie niet zwaar opwegen tegen het betalen van de lagere hypotheekrente.

Een aanzienlijk op te leveren voordeel is te behalen als zelfstandig ondernemer of als je met een tijdelijke baan zorgt dat je NHG kunt krijgen. Er kunnen dan kortingen verkregen worden op de te betalen rentes in plaats van het opleggen van rente opslagen. Door dit mee te nemen komt de laagste hypotheek rente eerder binnen je bereik.

Een aanslag of rapport van de WOZ waarde is gemakkelijk bij de Gemeente op juistheid na te trekken. Hou er wel rekening mee dat enkel door daarvoor opgeleide taxateurs rapporten mogen afgeven die banken accepteren.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rentes vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten