zondag 7 juni 2009

Een hypotheek makkelijk verhogen

Op het werk hebben collega\'s het bijna dagelijks over het verhogen van hun hypotheek. Op de televisie zijn steeds vaker programma\'s met als thema hoe een hypotheek te verhogen. Door alles wat we horen-, zien- en lezen over hypotheek verhogen komen er veel vragen.Ben jij ook van mening dat een hypotheek verhogen een fikse klus is?

Is het wel echt nodig om je te laten adviseren over je vraag om al dan niet jouw hypotheek te verhogen?
Waarom heb je gedacht geld te gaan lenen middels jouw hypotheek te verhogen?Hoe zou je er achter kunnen komen of een mogelijkheid aanwezig is om een hypotheek verhogen binnen de reeds gesloten overeenkomst kan?
Moet je opnieuw naar de notaris om je hypotheek te verhogen?Een hypotheek verhogen binnen je bestaande hypotheek inschrijving?Moet je altijd met een tweede hypotheek een nieuwe overeenkomst maken om een hypotheek te verhogen?
Kan er fiscaal vordeel of nadeel zijn als je gaat besluiten over te gaan om jouw hypotheek te verhogen?

Voor sommige mensen kan het zelfs heel moeilijk zijn om hun hypotheek te verhogen.Afhankelijk van je eigen kennis over financiële zaken en producten kun je voor jou zelf bepalen of een hypotheek verhogen eenvoudig is.

Indien blijkt dat je over te weinig kennis van financiele zaken beschikt en daardoor het te moeilijk is zelfte beslissen je hypotheek te verhogen, is het niet onverstandig om een gedegen advies in te winnen.

Alvorens een hypotheek te verhogen dien je eerst te bezien waarvoor je de op te nemen gelden gaat gebruiken.Bij behoefte aan meer financiën voor tuinaanleg, grote of kleine verbouwing, mooie motor, lekkere vakantie of zelfs een wereldreis, is een hypotheek verhogen een mogelijkheid je wensen uit te laten komen.

Bekijk eerst of het niet onmogelijk is je lopende hypotheek te verhogen, dan kun je nog altijd besluiten om eventueel niet tot het verhogen van je hypotheek over te gaan. Dat zal moeten gebeuren aan de hand van onder andere: de bestaande voorwaarden, huidig inkomen, lopende verplichtingen, waarde van het onderpand, fiscale gevolgen etc. etc.

In bepaalde situaties zijn zelfs mogelijkheden tot hypotheek verhogen binnen de eerder gepasseerde akte. Het in de akte opgenomen bedrag zal dan in ieder geval boven het nieuw gewenst hypotheek bedrag uit te komen.Bij een hoger opgenomen bedrag in een eerder gesloten overeenkomst of notariële akte hoef je voor het hypotheek verhogen geen nieuwe notariële akte meer op te laten maken. Met de bank of geldverstrekker kan dan in onderling overleg een nieuw contrakt aanhangsel gemaakt worden om de voorwaarden van hypotheek verhogen vast te leggen.

Als de bestaande overeenkomst te laag is afgesloten geeft men wel vaak de gelegenheid tot hypotheek verhogen met een aanbieden van een tweede hypotheek. Meerdere financiele instellingen kunnen een tweede hypotheek aanbieden, er is immers geen verplichting om vooir een tweede hypotheek bij de financiële instelling van je eerste hypotheek te gaan. Het is verstandig om goed te bekijken onder welke condities je huidige bank een voorstel doet en het ook verstandig kan zijn meerdere aanbiedingen te vergelijken en dan een keuze te maken bij welke instantie de hypotheek te verhogen.

Voor het verkrijgen van belastingaftrek over de rente en kosten voor een hypotheek verhoging, al dan niet een eerste of tweede hypotheek en ongeacht of het hypotheek verhogen via de notaris is gegaan, is mede van belang wat is gedaan met de uit de hypotheek verhoging verkregen gelden is gedaan. Een deskundig hypotheek adviseur zal jou ook hierover kunnen informeren. Wel of geen belastingaftrek is terdege van belang en van invloed op de netto lasten die je gaat betalen nadat je jouw hypotheek hebt doen verhogen.

Wil je meer weten over verhogen hypotheek, dan is het de moeite waard om hier genoeg onderzoek naar te doen. Kijk naar informerende sites en naar sites van geldverstrekkers, dan weet je zeker dat je beide kanten van het verhaal hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten