donderdag 18 juni 2009

Koop sneller een huis met een overbruggingskrediet

Je gaat een nieuwe woning kopen en je oude woning is nog niet verkocht. Het genot van een nieuw aan te schaffen huis is enkel mogelijk indien het financiële plaatje helemaal in orde is. Vaak is het zelfs onmogelijk te realiseren zonder een overbruggingskrediet af te sluiten. In de regel zul je een goede overweging dienen te maken of een overbruggingskrediet de voor jou het meest op zijn plaats is. Let er in ieder geval goed op dat je uit alle leningsvormen de voor jou juiste keuze maakt. Daarna zul je moeten gaan overwegen bij welke instantie je een overbruggingskrediet wenst te gaan aanvragen. Ook van belang is op welke voorwaarden dit soort krediet afgesloten moet gaan worden. In je directe omgeving en vriendenkringen hoor je nagenoeg niemand spreken over een overbruggingskrediet, blijkbaar doet men zich daarover schamen.

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen zul je moeten kijken of je huidige woning een overwaarde heeft. Indien je geen flinke overwaarde hebt dan zal een overbruggingkrediet vergeten kunnen worden. Op het moment dat je weet welke overwaarde op je huis zit kun je pas verder. Zorg in eerste instantie dat de juiste waarde van jouw bestaande woning bepaald is. Je zult dit moeten laten uitvoeren door een deskuindig en geschikt persoon. Mocht de waarde van je woning te hoog geschat worden dan is het meestal onoverkomelijk dat je toekomstig tegen problemen gaat aanlopen. Op het moment dat je een reële waarde hebt laten schatten dan dien je daarvan af te trekken het saldo van je lopende hypotheek. Het op deze manier uitgerekende saldo is dan de aanwezige overwaarde.

Daar je nu op de hoogte bent van de overwaarde is het moment aangebroken dat bekeken kan worden hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen. Indien je de met jouw inkomsten te verkrijgen hypotheek doet optellen bij de overwaarde dan heb je een globale indruk van wat het maximaal te besteden bedrag aan de nieuwe woning is. Uiteraard dien je de voorwaarden van de belastingdienst en de verschillende kosten posten niet uit het oog te verliezen. Een overbruggingskrediet brengt extra kosten met zich mee. In het overbruggingskrediet zal voldoende ruimte aanwezig moeten zijn om een aantal dubbele lasten te kunnen voldoen.

Je zult dan op zoek moeten gaan naar een bank alwaar je een hypotheek op je nieuwe woning wenst te gaan afsluiten. Laat dan naast de aan te vragen hypotheek gelijk een offerte uitbrengen voor een overbruggingskrediet. Er zijn evenveel verschillende regeltjes voor het krijgen van een overbruggingskrediet als dat er verschillende financiële instellingen zijn. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Het is niet uitgesloten dat je op de ene plaats een ruim voldoende overbruggingskrediet kan krijgen terwijl dat op een andere plaats een fors stuk lager kan uitkomen.

Meestal is het regelen van een overbruggingskrediet een moeilijke zaak en kun je het beste naar een deskundig adviseur gaan voor een gedegen advies. Indien bij alle overwegingen de meest verstandige beslissingen hebt genomen behoef je geen slapeloze nachten te vrezen en kun je met een gerust hart een nieuw huis kopen voordat je bestaand huis is verkocht.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten