donderdag 4 juni 2009

Met BKR melding hypotheek sluiten

In de regel is het geen makkelijke zaak om een hypotheek te verkrijgen indien er een of meer meldingen zijn opgenomen bij het Bureau Krediet registratie in Tiel, wegens in het verleden onregelmatig nagekomen verplichtingen.

Indien het jou niet lukt om bij een reguliere bank een hypotheeklening te krijgen, zijn er misschien toch nog mogelijkheden. Er zijn, ook in Nederland, een aantal instanties welke met een BKR melding wel een hypotheek verstrekken. De kenners noemen dit de zogenaamde Hypotheek met BKR .Het is in dat geval van belang op zoek te gaan naar de hypotheekverstrekkers die dus geen- of minder moeite hebben met een lopende BKR registratie.

Voordat je een aanvraag gaat indienen, bekijk je ten eerste welke vermeldingen precies in het BKR staan . Als je altijd je betalingsverplichtingen correct bent nagekomen dan staat een BKR vermelding je niet in de weg bij het aanvragen van een hypotheek. Het kan wel eens voorkomen dat een instantie heeft nagelaten om een afgelost krediet in het BKR af te melden. Het is dan een zaak om deze instelling deze onjuiste melding bij het BKR ongedaan te laten maken. De meeste banken zullen nadat de juiste gegevens weer bij het BKR zichtbaar zijn geen problemen meer hebben met het in behandeling nemen van jouw hypotheek aanvraag.

Een BKR hypotheek is in het leven geroepen omdat mensen met achterstanden op verschillende leningen of creditcards of verzendhuis kredieten elders geen leningen meer konden krijgen.

Het hoeft niet altijd je eigen schuld te zijn dat je in de achterstand bent gekomen. Mogelijk is doorzending van post naar je nieuw adres uitgebleven. Misschien ben je ineens minder gaat werken en kon je de lasten niet betalen. Ook bij wijziging van werkgever en latere ontvangst van nieuw salaris kan een reden zijn waardoor je niet tijdig je betalingsverplichtingen hebt kunnen nakomen.Het verliezen van een dierbare of levensgezel door overlijden of het verbreken van een relatie kan vaak een reden zijn voor niet tijdig kunnen betalen en ophoping van de schuldenlast.

Het is van groot belang om de problematiek van het verleden duidelijk en eerlijk te vermelden zodat bij een beoordeling kan blijken dat het zeerwel tot de mogelijkheden kan behoren een hypotheek met BKR vermelding te ontvangen. Alleen als je echt geen goede verklaring hebt voor de geregistreerde achterstanden of je willens en wetens niet hebt betaald, mag je een hypotheek, al dan niet met BKR, wel vergeten.
Zorg dat je duidelijk een verklaring kunt overleggen, met de benodigde bewijsstukken, zodat je een grote kans hebt tot toekenning van een hypotheek met BKR.


Wil je meer weten over een hypotheek met bkr, kijk dan op Mijnadviseur.nl voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten