vrijdag 19 juni 2009

Voor een nieuw huis een berekening voor maximale hypotheek maken

Je kunt op enig moment het plan hebben voor aankopen van een woning. Je wilt het eerst op je eigen gaan wonen of er is gezinsuitbreiding in de planning. Door onvoldoende eigen spaargeld ontkom je er niet aan om een berekening te laten maken voor hypotheek mogelijkheden. Ook als je met de gedachten speelt te gaan verhuizen en gaat zoeken naar een meer voor jou geschikte woonruimte.

Een van de eerste dingen die bij je zal opkomen is op welke manier je moet gaan werken aan een berekening voor de benodigde hypotheek . We zijn dan wel woonachtig in een klein land maar met een microfinanciering zul je hier niet toekomen. Voor het kopen van een eigen woning zijn momenteel toch aanzienlijke bedragen nodig en zal voordat je een hypotheek gaat afsluiten een goede berekening gemaakt dienen te worden.

Je zult zelf een opstelling moeten maken van alle bedragen die nodig zijn om een juiste berekening van je hypotheek op te stellen. Maak bij aanvang een opstelling over welk bedrag je daadwerkelijk denkt nodig te hebben. Nu moet je een berekening laten maken hoeveel hypotheek met jouw inkomen mogelijk is. Ook dien je nu een berekening te laten maken van de noodzakelijk te betalen kosten die bij het hypotheek afsluiten horen. Dan zal je een berekening moeten laten maken van de te betalen maandlast voor de hypotheek.

Bij het bedrag dat je nodig hebt zul je beginnen met een koopsom die je dient te betalen voor een woning. ook zal in de berekening rekening gehouden moeten worden dat er misschien aanpassingen aan de woning gedaan moeten worden. Vraag na wat er aan overdrachtsbelasting en kosten aan notaris zijn te betalen evenals eventuele courtage voor de aankoop makelaar.

Laat voor het totale inkomen, eventueel met het inkomen van een partner erbij, een berekening maken voor een maximaal te verkrijgen hypotheek. Als je ook de kosten voor afsluiten van een hypotheek weet, afsluitprovisie, taxatiekosten, notariskosten enzovoort dan heb je ook gelijk een berekening voor de hypotheek kosten.

Nu je de berekening van de totale hypotheek hebt kun je gaan kijken naar de te betalen maandlasten. Je zult dan zorg moeten dragen een berekening te laten maken voor een hypotheek die voor jou betaalbaar is.



Je maximale hypotheek berekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten