maandag 8 juni 2009

Sluit een 2de Hypotheek Af

Soms kan de behoefte aan wat meer financiële middelen wat groter zijn. Je kunt je dan gaan afvragen hoe je aan extra geld kunt komen. Een 2de hypotheek aanvragen, als aanvulling op je lopende hypotheek, zou je kunnen overwegen. Het aanvragen van een 2de hypotheek, ongeacht bij welke instantie, neemt wat inspanningen met zich mee die jou tijd zullen kosten, en je daarom zou kunnen overwegen iets anders te verzinnen. Je zou, indien je in loondienst bent, bij je baas om een loonsverhoging kunnen vragen. Misschien is het mogelijk bij je baas wat over te werken. Indien je een zelfstandig ondernemer bent dan zou je kunnen gaan denken aan de mogeliijkheid van prijsverhoging en dus meer winst te gaan maken. Met wat extra marketing activiteiten is het misschien mogelijk een aantal nieuwe relaties te werven zodat omzetten omhoog gaan.

Het is dus de vraag of je door de beslommeringen die een aanvraag van een 2de hypotheek bij de bank met zich meebrengen wil worstelen. Via je werk of via je eigen zaak zal het is de regel onmogelijk zijn om heel snel extra geldmiddelen te ontvangen . Je zult je moeten afvragen of je snel wil beschikken over extra financiën.

Indien je op korte termijn geld nodig hebt zal er geen andere keuze zijn om naar de bank te stappen en een 2de hypotheek aan te vragen. Je zult de daarvoor nodige inspanningen voor lief dienen te nemen. Het is wel verstandig om voordat je ergens een 2de hypotheek gaat aanvragen je vooraf wat onderzoek naar de mogelijkheden gaat doen. In de regel zal je je dienen af te vragen welke informatie je dient af te geven bij het indienen van een aanvraag voor een 2de hypotheek. Dan is het ook nog eens de vraag of het verstandig is om een 2de hypotheek af te sluiten. Een beslissing om een 2de hypotheek opnieuw af te sluiten kan nogal eens nadelig zijn. Vaak zijn grote verschillen tussen de voorwaarden van diverse instellingen. Banken hebben in de regel niet dezelfde regeltjes die bekijken hoe bij hun een 2de hypotheek kunt krijgen.

Mocht je hebben gekozen je woonhuis als onderpand te geven voor een 2de hypotheek moet je wel eerst goed nadenken over de terugkerende lasten welke daarbij horen. Afhankelijk waarvoor je geld wilt lenen kan door belasting voordeel de netto maandlast lager zijn als het totaal bedrag dat je aan de bank betaald.

Een goed advies voordat je de beslissing neemt een nieuwe lening af te sluiten kan je veel schelen aan belastingvoordeel. Fiscaal voordeel zal in de regel aangevraagd kunnen worden over de rente die je in een jaar hebt voldaan voor je 2de hypotheek. Belastingvoordeel over de voor de 2de hypotheek beyaalde rente is in regel mogelijk indien de ontvangen gelden zijn uitgegeven aan verbouwing van de eigendomswoning. Denk wel dat het in de regel beter voor je is om geen lening af te sluiten, dus ook geen 2de hypotheek

Wil je proberen om een tweede hypotheek af te sluiten, dan kun je het beste een hypotheekadviseur inschakelen of kijken op de site van MijnAdviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten