dinsdag 9 juni 2009

Vraag je hypotheek offerte wel op de goede manier aan

Hoe te handelen als op een gegeven ogenblik de wens aanwezig is een fikse investering te doen. Je bent van plan een huisje voor jezelf te kopen en daar ook nog wat verbouwingen in uit te voeren, de tuin opnieuw aanleggen en misschien wel een andere grote uitgave willen doen. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is dan om een het benodigde geld te gaan lenen via een hypotheek.

Je zult dan een hypotheek offerte dienen aan te vragen bij een hypotheek verstrekker. Je zult dienen zorg te dragen dat je beschikt over de nodige info betreffende dienstverband, salaris, verplichtingen, schulden alsmede gegevens van de woning. Iedere instantie heeft deze gegevens van jou nodig om een aanvraag voor je te behandelen en een hypotheek offerte af te kunnen geven.

Het is verstandig om een aantal zaken op een rijtje te zetten om door te nemen met de door jou geselecteerde hypotheek aanbieders. Je dient voor je eigen uit te maken welke gegevens je zeker opgenomen wenst te hebben in een hypotheek offerte en je gemaakt overzicht dan ook te controleren.

Het door jou gemaakt overzicht zal goed moeten aangeven van welke hoofdsom jouw aan te vragen lening zal moeten uitgaan. Het is ook belangrijk hoe en wanneer je aflossingen op je lening wenst te doen. Is een aflossingsvrije hypotheek dan wel een annuïteiten hypotheek gewenst? Misschien wil je wel een spaar of beleggingshypotheek. De hypotheek op basis van levensverzekering en ook de bankspaar hypotheek kun je als wens meenemen. Goede en duidelijke voorwaarden almede een rente die zo lang mogelijk vast gezet kan worden zijn zeer belanrijke punten in een te vragen hypotheek offerte.Er kunnen aanzienlijke verschillen zijn in te betalen rentes bij andere periodes waarvoor de rente vast gezet kan worden.Misschien kom je in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), scheelt in zowel rente als voorwaarden. Er zal tevens rekening gehouden moeten worden met de totale looptijd van de hypotheek. Kun je meer lasten dragen of heb je behoefte om zo snel mogelijk van je hypotheek af te zijn, let er dan op dat je kiest voor een korte(re) looptijd.

Het is wel even goed om te controleren of er geen onduidelijke posten in de hypotheek offerte voor komen. Premies voor het betalen van niet aangevraagde verzekeringspolissen behoren daar soms verplicht bij. Let dus goed op een eventueel aanvullend verplicht onderdeel dat vaak is terug te vinden in de klein gedrukte letters.

Al bij al moet je dan in staat zijn uit de juiste hypotheek offerte te kiezen. Indien het moeilijk blijft voor de juiste hypotheek offerte te kiezen dan is het niet onverstandig naar een adviseur te gaan om je bij te laten staan in het maken van de juiste keuze.

Wil je meer weten over een hypotheek offertes en de beste manier om zoiets aan te pakken, kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten