vrijdag 5 juni 2009

Maximum hypotheek

Je hebt een goed salaris en misschien ook nog een medewerkende partner. Je hebt plannen om een woning te kopen en wil graag weten wat je maximum aan hypotheek zou kunnen opbrengen. Het kan nogal verschillen wat het maximum is van het geld dat je kunt krijgen en wat de door jou gewenste maximum maandlast is. Je dient met je budgetten zorgvuldig rekening te houden dat het heel belangrijk is om niet enkel een maximum hypotheek te berekenen. Er zal bij de door jou te maken budgetten toegezien te worden op de mogelijkheid uit te komen op een zo laag als mogelijke maandlast.

Voor het lenen van geld voor aanschaf van een eigen woning heb je de keuze uit heel veel verschillende vormen en soorten van hypotheken. Het is van belang om te kijken naar een zo flexibel mogelijke vorm. Dat hoeft dus niet altijd de meest populaire vorm te zijn die wordt aangeboden. Een beetje traditioneel denken zal geen kwaad kunnen. Ook al verwacht je bij aanvang een hoger maandbedrag als uitkomst, voor de totale duur kan er toch een voordeliger uitkomst te behalen zijn. Bij een hypotheek met een traditionele vorm kun je uitgaan dat ersprake kan zijn van constant opbouwen van waarde. Bij meerdere populaire vormen van hypotheken zit je gebonden aan genereuze beleggingsconstructies met de mooiste voor te spiegelen (on) haalbare rendementen.

Door de kredietcrisis zijn de woningen op het moment wat goedkoper te verwerven. Bij de mogelijkheid een huis te kopen voor een lagere prijs, is er gelijk de mogelijkheid een lagere en voordeliger hypotheek aan te gaan. Als er voorheen al eens een berekening is gemaakt voor een maximum haalbare hypotheek, zul je nu wel eens kunnen opkijken van het gedeelte dat in de top vrij aangehouden kan worden. Indien je beschikt over extra spaargelden in te brengen, kun je extra ruimte realiseren in de maandlasten. Door het inbrengen van eigen middelen, waardoor de hypotheek lager zal uitvallen, kan bij de meeste banken een lager tarief bedongen worden dan op een maximum hypotheek gangbaar is.

Er kunnen maximale voordelen te halen zijn indien je goed op alles dat je aangeboden wordt let.Tegenover het krijgen van een maximaal hypotheek bedrag kan een maximum voordeel gehaald worden bij het maken van een juiste keuze uit de hypotheek constructies.

Het is in ieder geval een zaak te zorgen je hypotheek te laten berekenen door een deskundige adviseur, waardoor naar de mogelijke instantie kan worden gegaan waar je het meeste voordeel kunt behalen.

Wil je de maximale hypotheek krijgen als je een woning gaat kopen, dan is het de moeite om het noodzakelijke onderzoek te doen. Kijk op de site van MijnAdviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten