maandag 1 juni 2009

Met spoed geld lenen

Het spreekt voor zichzelf dat je, wanneer je een krediet of lening gaat afsluiten, wel het goedkoopste krediet of de goedkoopste lening wilt hebben. Dat willen we allemaal. En waarom? Omdat niemand eigenlijk weet wat het verschil is tussen de ene lening en de andere. Dat is dan ook de reden dat elke aanbieder de nadruk legt op laagste rente.

Toch zou de beslissing voor een lening echt niet alleen om een lage rente moeten draaien. Want er speelt veel meer bij een lening. De goedkoopste lening moet de goedkoopste lening op lange termijn zijn. De korte termijn met lage rente doet niet veel over de lange looptijd. Want veel zogenaamd goedkope leningen zijn eigenlijk niet goedkoop. Bepaalde renteperiodes zijn zelfs maar een enkele maand geldig. Als die rentevastperiode afloopt schiet de rente naar variabel en meestal omhoog.

Wanneer je rentetarief verandert, dan veranderen ook de maandlasten. En wat er dus altijd gebeurt; de goedkoopste lening blijkt dan plotseling toch niet de goedkoopste lening te zijn. Als je hiermee verder gaat is het dus belangrijk om je ook te laten adviseren over je leningtarieven op langere termijn. Wat ze dan laten zien is het rendement van hun variabele rente over een paar maanden gemeten. In die voorbeelden is een variabele rente erg voordelig. Terwijl het meestal toch echt niet de voordeligste was.

Het meeste voordeel krijg je door je rente snel vast te zetten. Uiteindelijk wil je toewerken naar het punt dat je jouw lening hebt afbetaald. Dan weet je echt zeker dat het niet alleen een goedkope lening lijkt. Dan heb je dus echt de goedkoopste lening!

Wil je meer zekerheid, dan betaal je natuurlijk ook meer rente. Als de risico\'s groter worden betekent dat dus dat je minder betaalt maar wel de kans hebt dat het niet gaat zoals je wilt. Speculeer niet al te veel met de rentes en rentevastperiode. Kies voor de zekerheid van een goedkope lening, maar val niet voor de verleiding van de goedkoopste lening met een tijdelijk lage maandlast.

Wil je meer weten over hoe je een lening afsluit met spoed, kijk dan voor meer info over met spoed geld lenen op Internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten