vrijdag 4 september 2009

Bepalen Wat De Goedkoopste Hypotheek Is

Uitsluitsel geven over wat de goedkoopste hypotheek is, is geen makkelijk proces.Om de juiste berekening voor de goedkoopste hypotheek te maken, is het noodzakelijk met diverse zaken rekening te houden. Vindt de goedkoopste hypotheek vaststellen plaats op basis van maandlasten of op basis van de gehele looptijd?

Ondanks dat een hypotheek over de gehele looptijd het goedkoopste kan zijn kiest men vaak voor de laagste maandlasten. Het lijkt onlogisch dat de hoogte van de maandlasten geen uitsluitsel geeft over de kosten van de hypotheek over de gehele looptijd. De goedkoopste hypotheek wordt door rekenprogramma�s dikwijls vastgesteld op basis van het laagste rentetarief.

De later door te berekenen opslagen worden buiten beschouwing gelaten, waardoor de goedkoopste hypotheek niet meer de juiste keuze is. De gekozen hypotheek zal niet meer de goedkoopste blijken als de geldende opslag over de basisrente wordt berekend. Regelmatig heeft het berekenen van de goedkoopste hypotheek plaatsgevonden op basis van de variabele rentepercentages.

In dit geval is de uitkomst van de goedkoopste hypotheek weer niet betrouwbaar, want bij een langere rentevaste periode valt de hypotheek duurder uit. Nog erger is het als in de aller kleinste lettertjes staat, vaak aangegeven met een klein sterretje, dat de goedkoopste rente enkel in de begin periode na het afsluiten van de hypotheek geldig is. Een overtuigend voorbeeld van de noodzaak om de hypotheek over de gehele looptijd te berekenen.

Meer weten over lenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten