donderdag 10 september 2009

Vereiste gegevens voor een maximale hypotheekberekening

Om een betrouwbare maximale hypotheek te kunnen berekenen dien je zorg te dragen de juiste gegevens bij de hand te hebben.Je moet ook weten bij welke hypotheek de maximale leensom hoort die je wilt uitrekenen.Ori�nteer je dus eerst in de wereld van hypotheekvormen.

Als de hypotheekvorm al bekend is, moet de leensomberekening ook voor deze hypotheek gelden. Het heeft totaal geen zin om een maximale hypotheek te gaan berekenen als je nog niet weet welk soort hypotheek door jou gewenst is of welke hypotheek voor jou de voordeligste is.Als alleen uitgerekend wordt wat voor hypotheek je maximaal kunt afnemen, wordt zelden in gedachten gehouden wat de meest voordelige situatie voor jou persoonlijk is.

Als je alle benodigde informatie hebt ingewonnen dan kun je gaan beginnen met het berekenen van je maximale hypotheek. Wil je weten wat je maximale hypotheek is, dan moet je allereerst de inkomensgegevens van jou en van je partner, als dat van toepassing is, kunnen overleggen.Vanaf nu wordt in dit artikel het inkomen uit dienstverband als basis genomen, omdat een maximale hypotheekberekening complex is voor een zelfstandig ondernemer.

Het bedrag dat het uitgangspunt vormt voor het uitrekenen van je maximale hypotheek is wat je bruto jaarlijks verdient.

Het vaste salaris, de onregelmatigheidstoeslagen en je vakantiegeld vormen samen het bruto jaarinkomen.Je kunt uitgaan van een gemiddeld bedrag van de voorgaande drie jaar als je inkomen wisselend is door bijvoorbeeld overwerk, of als je werkt op provisiebasis. Het hebben van financi�le verplichtingen en andere lopende leningen zal invloed hebben op het berekenen van de maximale hypotheek.

Meer weten over maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten