zondag 6 september 2009

De aflossingstijd van een voordelige hypotheek

In de aanbiedingen voor een goedkope hypotheek is vaak niet de looptijd terug te vinden.Een hypotheekaanbieding hoeft niet de voordeligste te zijn als de aanbieding je vertelt hoe laag de maandlasten zijn. De hypotheekaanbieder kan deze lage maandlasten aanbieden, omdat je na afsluiting verplicht bent meerdere diensten bij hem af te nemen.

Waar je ook rekening mee moet houden, is hoe lang de rente van de voordelige hypotheek vaststaat. Los van de rentevast periode voor de aangeboden goedkope hypotheek staat dan weer de vraag wat de voorwaarden en tarieven zijn bij verdere verlenging, bij afloop van de rentevast periode.De looptijd van een hypotheek is in veel gevallen niet hetzelfde als de looptijd voor de aangeboden goedkope rente.

Bij verschillende leningen geldt ook dat de looptijd van de genoemde voordelige rente verschilt van hoe lang de lening loopt.Bij de aanbiedingen van diverse voordelige financi�le producten moet je dus alert zijn en de looptijden uit elkaar blijven houden. Indien in de aanbieding van een goedkope hypotheek of lening een renteopbrengst is verwerkt voor een te koppelen spaarproduct zal ook hier naar de looptijd gekeken dienen te worden.

Het aanbod om tegen een gunstig spaartarief te gaan sparen om een lening over een bepaalde periode af te kunnen gaan lossen, met de opbrengst van het spaarproduct, kan aantrekkelijk uitzien.De voordelig voorgestelde aanbieding kan heel negatief uitpakken als je ontdekt dat de spaarrente na een korte periode verloopt. Omdat het rendement van het spaarproduct variabel is en de aanbieder de rente verlaagt na de eerste periode, hou je mogelijk aan het einde niet genoeg geld over voor een aflossing van hypotheek of lening.

Zo blijf je uiteindelijk met een schuld zitten door deze voordelige hypotheek of lening. Het gebeurt maar zelden dat er uiteindelijk niet opnieuw gefinancierd hoeft te worden om de ontstane schuld af te kunnen betalen. Dit opnieuw laten financieren van de schuld is meestal verbonden aan een duurder financieel product.Daarnaast zijn niet al te lage notariskosten vaak ook nog eens onderdeel van het opnieuw laten financieren van je schuld door afsluiting van een hypotheek.

Of er wel over een goedkope hypotheek of lening gesproken wordt kun je dus niet enkel bepalen door de rentes en aflossingen te berekenen.Ook de premies voor verzekeringen en opbrengsten van spaarproducten zijn een wezenlijk belangrijk onderdeel van de goedkoopste hypotheek of lening om uit te zoeken.Belastingzaken en voorwaarden die de aanbieder aanhoudt vergemakkelijken het zoeken naar een goedkope hypotheek of lening allerminst.

Ben je geinteresseerd in hypotheken en zo, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten