donderdag 10 september 2009

Een indicatie van een maximale hypotheek en lening berekenen

Het is doorgaans te simpel om een indicatie te verkrijgen van wat je maximaal kunt krijgen aan hypotheek.Beslis dus nooit aan de hand van deze te eenvoudig te berekenen maximale som voor een lening of hypotheek. Je kunt alleen maar een indruk krijgen van wat je maximale lening ongeveer zou kunnen zijn door deze rekenmogelijkheden.

Er kan nooit vaak genoeg worden aangegeven dat geld lenen geld kost, hou hier dan ook rekening mee als je de maximale mogelijkheden voor een hypotheek gaat berekenen.Meer dan een verschillende hypotheekberekening maken of laten maken is daarom verstandig.Vergelijk de uitkomsten van de berekeningen van maximale leningen en je weet meteen welke hypotheeksom je gemiddeld maximaal kunt krijgen. Laat een hypotheekofferte maken als de berekening voor de maximale hypotheek gedaan is.

Als je gaat berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten, moet je wel weten welke rente daaraan verbonden is. Doordat er veel verschillende vormen zijn van hypotheken kan het te berekenen maximaal hypotheekbedrag per vorm afwijken.Instanties kunnen daarnaast ook andere normen voor berekeningen hanteren en dit zorgt dus ook voor wisselende indicaties als het gaat om maximale hypotheken.

Bij het berekenen van een indicatie van een maximale lening of hypotheek zul je zelf rekening dienen te houden met eventuele andere lopende verplichtingen.Afgezien van verplichtingen die er zijn omdat er al leningen lopen, telt ook een alimentatieverplichting mee in het uitrekenen van het hypotheekmaximum. Het zal overbodig zijn duidelijk te maken dat het niet wil zeggen dat je het berekende bedrag aan de hand van de berekening ook daadwerkelijk kunt lenen. Wanneer de gegevens die je gebruikt voor de maximale hypotheekberekening niet juist zijn, zal de uitkomst dus ook geen waarde hebben.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten