woensdag 30 september 2009

Offerte voor een hypotheek

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan gebeuren via meerdere kanalen.De informatie die gebruikt wordt bij het aanvragen van de offerte moet juist en duidelijk zijn.Wanneer je ook aangeeft wat je wilt bij een ideale hypotheek, en niet alleen je persoonlijke gegevens overlegt, is de kans groot dat je een kloppende offerte zal ontvangen.

In veel gevallen zal een hypotheekberekening aangezien worden voor een offerte, dat is niet juist en met de gegevens welke op een berekening staan kun je geen rechten ontlenen.Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Het grote aanbod aan hypotheekaanbieders maakt het een goede keuze de hypotheekopties met elkaar te vergelijken in de offerte.

Ook als je een hypotheek wenst over te sluiten, of dat je een al dan niet aflossingsvrije hypotheek gaat aflossen, bekijk je in de offerte goed naar de in rekening te brengen afsluitkosten.Over het algemeen is het vragen van advies nodig bij een hypotheekaanvraag in geval van negatieve BKR notering.Het komt ook regelmatig voor dat je bij een hypotheek ook een spaarproduct moet afsluiten zodat je een deel van de hypotheek daarmee af kunt lossen, maar dat dit niet duidelijk blijkt uit de offerte.

Voor het aanvragen van een offerte voor een hypotheek ten behoeve van een overbruggingskrediet zal eerder een deskundig advies ingewonnen dienen te worden dan voor een geheel aflossingsvrije hypotheek.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. Voordat je de offerte gaat tekenen, moet je al keuzes hebben gemaakt op het gebied van renten en lasten van de hypotheek, omdat dat ogenblik van belang is.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten