vrijdag 4 september 2009

Bij de goedkoopste hypotheek af te sluiten bijproducten

Vaak is een goedkope hypotheek niet zonder bepaalde producten af te sluiten. Bij het aanbod voor de goedkoopste spaarhypotheek mag het duidelijk zijn dat bij de aangeboden hypotheek een spaarproduct afgesloten dient te worden.

De keuze voor een variant van de verplichte producten van een voordelige hypotheek lijkt soms niet vanzelfsprekend. Verplicht een levensverzekering afsluiten bij een hypotheek op basis van een levensverzekering is een logisch proces.

Of je vrijheid hebt in de keuze voor de vorm of maatschappij van de levensverzekering is niet helemaal te doorgronden. Bij de voordeligste levensverzekering afsluiten gekoppeld aan de voordeligste hypotheek haal je dubbel voordeel binnen.

Als je een hybride hypotheek afsluit, zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet inzichtelijk. De goedkoopste hypotheek is dan berekend door diverse spaarvormen aan elkaar te koppelen. Het is regelmatig niet helder welke voorwaarden worden toegepast in de koppeling van spaarvormen en hypotheek.

Verzekeringen tegen koopsompremie verplicht laten afsluiten bij de goedkoopste hypotheek is gekkenwerk. De meest onlogische verzekeringsproducten moeten afgesloten worden, producten die men anders nooit zou afsluiten. Toch wordt aan die verplichtingen voldaan om toch maar in aanmerking te komen voor de voordeligste hypotheek.

Bij het niet afsluiten van deze producten was de hypotheek niet de goedkoopste geweest, zo blijkt vaak naderhand. Je doet er in veel gevallen goed aan om een adviseur te raadplegen om je en goed advies te geven over echt noodzakelijke producten die je aan de goedkoopste hypotheek kunt koppelen.

Meer weten over goedkoopste hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten