donderdag 10 september 2009

Je Eigen Maximale Hypotheek Berekenen

Het is altijd nog de vraag hoe verstandig het is om zelf een maximale hypotheek te berekenen.Wanneer je zelf aanzienlijke wensen hebt op het gebied van investeringen zal het logisch zijn dat je hypotheekuitkomst bij de berekening zo maximaal mogelijk is.Je dient je hierbij altijd af te vragen of het verstandig is om je wensen met een maximale hypotheek in vervulling te laten gaan.Door geheel zelf een maximale hypotheek te berekenen heb je een grote kans dat een aantal zaken over het hoofd gezien gaan worden.

Wanneer je zelf je maximaal haalbare hypotheek uitrekent, vergeet dan niet dat niet alles over een tijdje hetzelfde hoeft te zijn.Je zou werkeloos kunnen worden of nog erger arbeidsongeschikt.Door situaties die kunnen optreden en over een langere periode zullen zorgen voor een daling van je inkomsten, zouden de lasten van een maximale hypotheek misschien niet meer betaald kunnen worden.

Als mensen berekenen wat hun maximale hypotheek of lening is, vergeten ze dit soort situaties vaak mee te nemen.Tegen veel risico�s kun je verzekeringen afsluiten maar er blijft altijd iets onzekers kleven aan een zelf berekende maximale lening.Wanneer de maximale hypotheek of lening uitgerekend is, moet je niet vergeten dat je nog onvoorziene kosten moet afdekken als je ook daadwerkelijk overgaat tot maximale koopsom.

Je doet er zeker goed aan om een maximale hypotheek te laten voorrekenen door een deskundige op het gebied van hypotheken. Je dient dan een professionele adviseur in hypotheken en leningen te consulteren om je te laten bijstaan je maximale mogelijkheden te berekenen.Omdat voor het berekenen van een maximale hypotheek kosten in rekening gebracht kunnen worden dien je daarvoor, voordat werkzaamheden zijn gestart, te informeren naar de hiermee gepaard gaande advieskosten.

Een erkende professional op het gebied van hypotheken verdient zijn geld door het verkrijgen van provisie over de hypotheek die afgesloten is, omdat het berekenen op zich vaak gratis is. Doordat bij het berekenen van een maximale hypotheek dan de door de bank in rekening te brengen provisie vast staat zullen daar dan geen misverstanden over kunnen komen.Een erkend hypotheekadviseur zal je kunnen helpen met het berekenen van maximale voordelen die op een hypotheek zijn te behalen.Gedurende de hypotheektijd de maximaal haalbare voordelen laten uitzoeken.

Als je huidige hypotheek nog loopt, kan het toch lonen uit te laten rekenen welke voordelen maximaal te behalen zijn.Door de wijziging van persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld een hoger inkomen, kan het zijn dat je niet de maximale voordelen uit je lopende hypotheek haalt.Wettelijke regels en voorwaarden die hypotheekaanbieders stellen blijven zelden gelijk en dat kan de oorzaak zijn dat je niet weet welke lastenbesparingen je maximaal kunt behalen. In gedachten gehouden moet echter wel worden dat er niet een situatie ontstaat waarin een maximale boete opgelegd wordt voor oversluiting of wijziging van de hypotheek.

Je huidige hypotheek kan wel een lagere maximale leensom hebben dan de te berekenen hypotheek, doordat de marktrente lager kan zijn.Wanneer je boete wilt voorkomen en toch de hypotheek wilt veranderen of oversluiten, wacht dan tot de rentevast periode van je huidige hypotheek ten einde komt. Daarnaast geldt er bij veel hypotheken ook geen boete wanneer het huis verkocht wordt. Het kopen van een groter huis is een optie als de uitkomst van de hypotheekberekening de huidige hypotheek behoorlijk overstijgt.Er moet wel een berekening gemaakt worden waaruit blijkt dat de huidige woning overwaarde heeft en dan kan bekeken worden of een zogenaamd droomhuis tot de mogelijkheden behoort.

Als er een grotere overwaarde is zou je ook de maximale voordelen kunnen laten berekenen voor een lagere rente die je hoeft te betalen doordat de verstrekte hypotheek nu onder een andere acceptatienorm van je bestaande bank valt.In een dergelijke situatie kun je, nadat de maximale voordelen uitgerekend zijn, gewoon blijven wonen waar je woont en de hypotheek tegen lagere lasten behouden.

Op het moment dat je wilt verdiepen in maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten