woensdag 23 september 2009

Hypotheekofferte

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan gebeuren via meerdere kanalen.Het is zaak om bij het opvragen van een hypotheek offerte jouw gegevens correct en duidelijk door te geven.Wanneer je ook aangeeft wat je wilt bij een ideale hypotheek, en niet alleen je persoonlijke gegevens overlegt, is de kans groot dat je een kloppende offerte zal ontvangen.

Het verschil tussen een hypotheekberekening en een hypotheekofferte is niet altijd duidelijk, maar alleen aan een offerte kun je rechten ontlenen. Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Het grote aanbod aan hypotheekaanbieders maakt het een goede keuze de hypotheekopties met elkaar te vergelijken in de offerte.

Wanneer er sprake is van aflossing of oversluiting van een hypotheek, hetzij aflossingsvrij of niet, moet er niet vergeten worden de offerte na te gaan op de afsluitkosten die de aanbieder rekent. Wanneer je negatief genoteerd staat bij het BKR, zal je eerst advies moeten inwinnen voor je een hypotheekofferte kunt krijgen. Het komt ook regelmatig voor dat je bij een hypotheek ook een spaarproduct moet afsluiten zodat je een deel van de hypotheek daarmee af kunt lossen, maar dat dit niet duidelijk blijkt uit de offerte.

Voor het aanvragen van een offerte voor een hypotheek ten behoeve van een overbruggingskrediet zal eerder een deskundig advies ingewonnen dienen te worden dan voor een geheel aflossingsvrije hypotheek.

Wanneer je een offerte aan wilt vragen voor een zogeheten WOZ krediet is dit doorgaans niet moeilijk.Omdat het ondertekenen van een offerte een belangrijk moment is in het traject voor het afsluiten van een hypotheek, zul je dus al een keuze hebben gemaakt na het vergelijken van de rente en de hypotheeklasten.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten