maandag 7 september 2009

Voordelige verzekeringen, verbonden met een hypotheek

Verzekeringen die gelinkt kunnen worden aan een hypotheek zijn steeds meer in opkomst. Of je wel of niet een voordelige verzekering af moet sluiten, moet je bij een hypotheekafsluiting eigenlijk zelf kunnen beslissen.Een vastgestelde verzekering brengt niet automatisch een vastgestelde verzekeraar met zich mee, dat is belangrijk om te weten bij een hypotheek. Omdat het aantal verzekeraars dat goedkope verzekeringen aanbiedt voor hypotheekafnemers gegroeit is, is het zeker nuttig ze eens te vergelijken.

Wanneer er sprake is van overlijden, kun je de hypotheek toch aflossen door de goedkope risicoverzekering, maar er is daarnaast nog meer. Het moeten afsluiten van een risicoverzekering tegen koopsombetaling is overigens niet ongewoon bij aanbieders van een voordelige hypotheek. De koopsom voor de risicoverzekering komt dan vaak ook nog eens uit de goedkope hypotheek die is afgesloten en daar betaal je dan ook nog eens de rente over!Diverse spaarverzekeringen bieden de mogelijkheid tot voordelige aflossing van je hypotheek als deze afloopt.

De premies die betaald moeten worden, de bedragen die verzekerd zijn en de te garanderen opbrengst moeten allemaal in een vergelijking worden opgenomen. Vaak is dan te zien dat je met de goedkoopste termijnpremie niet de beoogde aflossing van de hypotheek kunt doen.Ook zul je rekening moeten houden dat bij de goedkope verzekeringen vaak geen garanties worden gegeven om de hoofdsom van de hypotheek af te kunnen lossen.

Een eerder afgesloten gemengde verzekering kan gelinkt worden aan een hypotheek.De hypotheek die je voor de resterende periode nog betaalt wordt zo zeer voordelig.De hypotheek kan gedeeltelijk sneller afgelost worden naarmate de verzekering die afgesloten is korter loopt. De voordeligheid van de hypotheek zit zo in het feit dat je met de snellere afbetaling minder lang rente hoeft te betalen.

Daarnaast zijn er veel verschillende beleggingsproducten die men bij diverse aanbiedingen voor een goedkope hypotheek probeert aan de man te brengen.Ook de verplichtingen om verzekeringen tegen koopsombetaling af te sluiten voor het arbeidsongeschiktheidsrisico komt veelvuldig voor bij aanbiedingen van goedkope hypotheken en leningen.Alvorens een goedkope hypotheek of lening af te sluiten doe je er verstandig aan om een professionele adviseur het aanbod te laten bekijken.Op het oog een klein bedrag, maar verlijk het maar eens met je maandelijkse afbetaling.De rente wordt nu betaald over het restant minus het bedrag dat afgelost is en het resultaat is dus omlaag gegaan.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten