vrijdag 10 juli 2009

Actuele Hypotheek Rente

Probeer een ruime periode voordat je voornemens bent een wijziging in je hypotheek aan te brengen de stand van de actuele rente in kaart te brengen. Mocht je op korte termijn overwegen een hypotheek te gaan afsluiten voor het kopen van een eigen woning dan doe je een verstandige zet de actuele rente alvast in kaart te brengen. Het is niet alleen een zaak de actuele rente van het hypotheekaanbod te gaan volgen maar ook de ontwikkeling van de fondsrendementen voor aan hypotheken te koppelen beleggingsproducten. Door het groot aantal pakketjes met beleggingsproducten dien je de actuele rente op de juiste manier door te berekenen.

Het is dus een zaak goed te letten op het product dat bij de actuele rente past. Er zal in eerste instantie gekeken worden welke hypotheek je gaat kiezen voordat de actuele rente bijgehouden kan gaan worden. Ga je eerst eens concentreren op de verschillende hypotheekvormen. Zodra je weet welke hypotheekvorm je wenst af te gaan sluiten dan is het verstandig eens te letten op de rendementen welke op verschillende fondsen zijn te halen. Het rendement van de mogelijk aan de verschillende hypotheken te koppelen fondsen is van groter belang dan men in de regel denkt. Het is dat je bij een hoger fondsrendement zelf minder behoeft in te leggen om je hypotheek af te lossen. Hierdoor is de actuele rente van de beleggingsfondsen om aan een hypotheek te verbinden een belangrijke zaak.

Ook zal het niet zoveel uit gaan maken of je de wens hebt je hypotheek te gaan oversluiten of dat je wenst je hypotheek te gaan verlengen. Er zitten verschillen in de actuele rente die zal afhangen hoe duurzaam je de te kiezen beleggingsproducten zult samenstellen. Bij de opgave van de actuele rente op beleggingsproducten gaat men uit van hetgeen geprognotiseerd is op historisch behaalde rendementen. Verlies nooit uit het oog dat een rendement dat men in het verleden heeft kunnen realiseren nimmer als rendement voor de toekomst gegarandeerd kan worden.

Door het maken van keuzes voor een zo neutraal als mogelijke mix aan fondsen hou je de afdekking zo goed als mogelijk is de hand. Hierdoor zul je grotere kansen hebben door de actuele rente op het einde mooie resultaten re realiseren.



Wil je de actuele hypotheekrente weten en meer over hypotheken lezen? Kijk dan op de hyperlink voor een interessant artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten