vrijdag 3 juli 2009

Hoeveel hypotheek

Met regelmaat blijf je bij jezelf afvragen hoeveel hypotheek je op een verstandige manier kunt afsluiten. Als je al eerder een hypotheek op je huis hebt afgesloten zou je weleens willen weten hoeveel je met een 2de hypotheek zou kunnen opnemen. Het is nu juist een periode waarin de indruk wordt geschapen moeilijk in aanmerking te komen voor een hypotheek. Vrienden en kennissen blijken ook met onverkoopbare woningen te zitten. Ook blijken er steeds vaker mensen met perikelen te zitten van verschillende BKR noteringen en daarom moeite hebben met het aanvragen van een hypotheek. Het hebben van een terugkomend en vast inkomen is een belangrijk uitgangspunt om te kunnen berekenen hoeveel hypotheek jij kunt krijgen. Bij het bepalen om voor een hypotheek in aanmerking te komen zal tevens gekeken worden naar een BKR registratie zonder negatieve coderingen. Daarnaast dient de waarde van de aan te kopen woning in het te financieren plaatje passen.

De aanschaf van een eventuele nieuwe woning is nog in een oriƫnterende fase bij jou. De voorraad woningen zie je steeds groter worden. Je ziet dat de vraagprijzen voor de te koop staande woningen alsmaar lager aan het worden zijn. je zult bij jezelf de vraag kunnen stellen of nu dan het moment is aangebroken de woningen tegen de goedkoopste prijs aan te schaffen. Het is nu dan ook een zaak om bij de dalende prijzen van woningen eens een berekening te maken voor hoeveel hypotheek je nu zo kunnen verkrijgen. Misschien kun je nu minder hypotheek krijgen dan een halfjaar geleden. Door het dalen van de huizen prijzen zou je toch een voor jou geschikte woning kunnen aanschaffen.

Op het moment doen verkopers van huizen er alles aan hun woning zo snel als mogelijk te verkopen. Het is dan ook aan de koperskant van belang om snelle besluiten te kunnen nemen waarop verkopers akkoord kunnen gaan met en lager en definitief bod. Momenteel blijken er zelfs systemen te zijn waar woningen in 1 week worden verkocht. Zorg dat je woningen gaat bezichtigen en doe een aanvaardbaar bod. Omdat je al weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen kan het mogelijk zijn op korte termijn een woning te gaan betrekken.

Om deze redenen is het belangrijk om reeds vroeg uit te laten rekenen hoeveel hypotheek mogelijk is. Je kunt dan slagvaardig in deze kopersmarkt je slag slaan. Door het ontbreken van achterstandsmeldingen in het BKR is de berekende hypotheek te krijgen en het kopen van een eigen huis een mogelijkheid geworden

Wil je meer weten over hypotheken of hoe je een hypotheek vergelijking moet maken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten