vrijdag 3 juli 2009

Waarvoor heb je een hypotheekadviseur nodig

Op het moment dat je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur is het een zaak om dan in ieder geval te zoeken naar een adviseur die erkend is om in hypotheken te adviseren. Je kunt bij veel adviserende instanties terecht waar hypotheekadviseurs werkzaam zijn . Er zijn veel voorbeelden denkbaar waar het onmogelijk is om geen hulp van een hypotheekadviseur in te roepen. Of het nu gaat voor het kopen van een huis of dat je geld wil gaan lenen om een woonark te kopen. Daarnaast zal een hypotheekadviseur jou ook graag helpen met het opstellen van een overzicht van jouw reeds lopende financiƫle lasten. Zo zal er ook gedacht moeten worden aan een duidelijke opsomming van inkomsten en in toekomst te verwachten pensioenuitkeringen, zodat ook in de toekomst aan alle verplichtingen voldaan kan worden.

Er zijn diverse mogelijkheden om naar een hypotheekadviseur te gaan zoeken. Tijdens een zoektocht op internet zul je al snel meerdere adviseurs kunnen vinden. Vraag ook eens aan de mensen in jouw omgeving of er ervaring is opgedaan met een hypotheekadviseur. Vaak zijn ook in jouw regio kantoren met een deskundig hypotheekadviseur in dienst. Verder zijn ook hypotheekadviseurs te vinden in bankkantoren en bij de assurantietussenpersoon alsmede bij meerdere makelaarskantoren.

Zorg dat je bij je zoektocht naar een hypotheekadviseur niet nalaat om vooraf op papier te laten zetten welke kosten je voor het adviseren zult moeten gaan betalen. Deze vraag zal je echt moeten stellen voordat met een advies is gestart. Bij de meeste hypotheekadviseurs komen de verdiensten uit de provisies op het afsluiten van verschillende producten. Tot op heden was dit de veelvuldigste beloningsvorm. Tegenwoordig kunnen er ook afspraken gemaakt worden om een advies tegen een vaste prijs of een af te spreken uurvergoeding te geven.

Je zult altijd dienen zorg te dragen op het compleet te overleggen alle gegevens met betrekking op je inkomen. In veel gevallen kan dit een omvangrijke klus zijn en minder makkelijk zijn dan gedacht. Naast de momenteel te ontvangen inkomsten zal ook duidelijk naar de verwachtingen van de toekomstige pensioenuitkeringen gekeken dienen te worden.



Wil je gratis hypotheek advies en feiten te weten komen over hypotheken? Kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten