vrijdag 17 juli 2009

Rente voor hypotheken met BKR vergelijken

Er is nogal wat te besparen op je uitgaven die je iedere maand moet doen enkel door het aanbod van de hypotheek rente eens goed te bekijken.Bij het vergelijken van de hypotheek rente ga je eerst eens zoeken op het totale aanbod. Zoek dan eens diep door en ga de rente van meerdere producten die met een hypotheek gecombineerd kunnen worden eens goed vergelijken. Je kunt het eigenlijk niet geloven dat er zoveel mogelijkheden zijn om de nu geldende hypotheek rente te vergelijken.

Je kunt hiervoor op meerdere internetsites terecht om een beeld te krijgen welke hypotheek rente ja zoal kunt vergelijken. Het is dan wel een zaak om er zo snel als mogelijk achter te gaan komen of je niet met een veel te lage rente ergens naartoe gelokt gaat worden. Het aanbod van extra te krijgen kadootjes en andere prullaria zal je verstand dan aan het denken moeten zetten om maar niet daarop in te gaan. Ook doe je er verstandig aan om eens naar de kwaliteiten van de verschillende aanbieders te kijken. Vaak zul je met het vergelijken van de hypotheek rente op sites uitkomen die uit zijn op het binnen halen van jouw gegevens. Pas dus heel erg goed op dat niet onnodig jouw persoonsgegevens worden achtergelaten op een plaats die je niet helemaal vertrouwd. Indien je niet nauwkeurig bent en wel jouw gegevens aan onbetrouwbare sites achterlaat zul je daar al snel achter gaan komen door de ontvangst van extra veel poststukken of meer berichten in je mailbox.

Als je bij het vergelijken van de hypotheek rente eindelijk de goede plek bent tegen gekomen is het een zaak om het product aanbod naast elkaar te gaan zetten. Het zal min af meer voor zich zelf spreken dat je de rente van een spaarhypotheek zul je niet moeten vergelijken met een hypotheek die aflossingsvrij is. Indien je een hypotheek zoekt met een BKR registratie dan moet je de rente niet vergelijken die van toepassing is voor een standaard hypotheek.

Tevens krijg je bij het vergelijken van de hypotheek rente te maken met verstrekkingen tot een percentage van de executiewaarde. Er is nogal een verschil als je de rente van een hypotheek tot aan 125% executoriale waarde gaat vergelijken met hypothecaire leningen die men doorgaans verstrekt indien die onder de 75% van de executoriale waardes blijven. Ook zul je er alert op moeten zijn dat men op veel plaatsen de hypotheek rente vergelijkt uitgaande van NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van rentetarieven van een hypotheek, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten