donderdag 16 juli 2009

Het verschil in maximale hypotheek berekenen voor aankopen of verbouwing van een huis

Alvorens je gaat overwegen een nieuw woning aan te schaffen is het niet verkeerd de mogelijkheden voor een maximale hypotheek te laten berekenen. Ga jij je dan ook weer afvragen bij wie je dan het beste terecht kunt en waar je dan zoal op dient te letten? Als je de maximale hypotheek hebt laten berekenen kun je weleens tot de conclusie komen dat je met een grondige aanpassing van je eigendomswoning er beter vanaf gaat komen.

Zodra je gaat besluiten om een andere woning te gaan aankopen zal in eerste instantie gekeken dienen te worden naar de te maken onkosten om de reeds in jouw bezit zijnde woning te gaan verkopen. Voordat je een maximale hypotheek gaat laten berekenen zul je op de hoogte moeten zijn van alle kosten die hiermee gepaard gaan. Tevens is het belangrijk om voor de start van een nieuwe aankoop de daarop betrekking hebbende kosten weet.

Je doet er verstandig aan om een maximale hypotheek te laten berekenen bij een onafhankelijk hypotheek adviseur. Let op of er mogelijkheden zijn om je reeds bestaande hypotheek mee over te nemen. Ook kan het vaak verstandig zijn om reeds aan je bestaande hypotheek gekoppelde verzekeringen in een nieuwe hypotheek in te laten bouwen. Dit kan dan gaan schelen in de resterende looptijden plus zal er geen nieuwe keuring bij een arts te gebeuren. Het zal nimmer een verstandige keuze zijn om een maximale hypotheek vernieuwd te laten berekenen zonder rekening te houden met een reeds lopende hypothecaire lening. Let ook op vaak dubbele kosten indien je een overbruggingshypotheek moet gaan afsluiten. Vaak vergeet men de veelal dubbel te betalen hypotheekrente of andere kosten bij het berekenen van een maximale hypotheek.

Als er mogelijk een verbouwing aan je huis kan gebeuren dan doe je er zeker verstandig aan hiervoor een maximale hypotheek te laten berekenen. In veel gevallen zal dan de mogelijkheid aanwezig zijn een aanvulling op de reeds bestaande hypotheek te laten verstrekken. Je kunt dan zeker uitsparen de twee keer niet te behoeven voldoen van kosten voor de makelaars. Daarnaast bespaar je de kosten voor de notarissen en provisies voor de af te sluiten hypotheken uit. Bij het grondig verbouwen van je huis zijn deze te maken kosten allemaal niet te voldoen. Door op deze manier de maximale hypotheek te laten berekenen zul je versteld staan van de extra bestedingsmogelijkheden.


Om meer te weten te komen over het krijgen van de maximale hypotheek, of hoe je jouw maximale hypotheek kunt berekenen, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten