donderdag 9 juli 2009

Bereken gunstige rente voor hypotheken

Het zal niet voor een ieder even makkelijk zijn om de rente op hypotheken goed uit te rekenen. De aangeboden variaties maken het ontzettend moeilijk om een juiste keuze te maken. Zo zijn er toch nog wel veel verschillen tussen de rentes op hypotheken onder de hypotheek aanbieders. Ook zie je dat men nogal wat verschil kan zitten tussen de gepubliceerde reken tabellen dat je alleen daarvoor al een cursus zou moeten volgen. Kijk ook goed naar een eventueel te verkrijgen korting zoals aangeboden op bepaalde projecten of een af te geven bankgarantie en zelfs mogelijk omdat je tot een bepaalde beroepsgroep behoort.

Doe voor jezelf een gericht onderzoek naar de te krijgen rente op de hypotheken onder de veel zichzelf als beste presenterende hypotheekinstellingen. Hiervoor zul je zelf wel in staat zijn om een aantal overzichten naast elkaar te zetten. Zorg dat je ook inzicht gaat krijgen van het aanbod van hypotheeksoorten naast de gegevens van de geldverstrekkers. Het zal je misschien niet zo verbazen dat dan op het overzicht met rente voor hypotheken steeds weer een andere geldverstrekker de bovenste plaats inneemt. Je zult er dan niet aan ontkomen om de gegevens op jouw lijsten verder uit te diepen en naar andere verschillen te gaan kijken van de aangeboden rente in de diverse hypotheken .

Je zult er echt goed aan doen een kritisch vergelijk te maken uit alle aanbiedingen. Start eenvoudig en stel overzichten op met daarin de rente van de verschillende hypotheken. Indien je een berekening wenst te maken van de te betalen rente voor een tophypotheek dan zul je de tabellen die gaan tot een executiewaarde tot 125% moeten kiezen. Heb je wat eigen geld en kun je genoegen nemen met iets minder dat een tophypotheek dan kies je de tabel voor 110% van de executiewaarde. Naar mate je een minder hoge hypotheek nodig hebt kun je dan verder dalen in de overzichten voor rente van hypotheken voor executie waardes van onder de 60% tot aan 100% van de executiewaarde van een woning.

Er zal nu een moment aanbreken om uitsplitsingen te maken die weer dieper op de materie ingaan. In de verschillende rentetabellen kom je steeds weer een andere factor tegen die van invloed is op de rente van de aangeboden hypotheken. Denk aan in rekening te brengen renteopslagen indien je valt voor de keuze van een spaarhypotheek. Dit soort toeslagen zijn eveneens van toepassing op beleggingshypotheken. Naast de verschillende toeslagen zijn ook interessante kortingen te krijgen op de rente voor hypotheken indien je voor NHG in aanmerking kunt komen. Na alle genoemde combinaties kun je dus met NHG nog een extra korting krijgen op de rente van veel verschillende hypotheken.


Wil je meer weten over de beste manier om een lage rente hypotheek te kunnen krijgen, dan is er een uitstekend artikel gepubliceerd op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten