vrijdag 17 juli 2009

Hypotheek rente

Je zou op een makkelijke manier kunnen zeggen dat hypotheek rente is die rente die je zal moeten gaan betalen over de middels een hypothecaire lening opgenomen gelden. In de realiteit blijk dit moeilijker te zijn dan je eenvoudig weg kunt stellen. Het blijkt dat er veel verschillende vormen en soorten voor het berekenen van een hypotheek rente zijn. De verschillende soorten van hypotheken die je kunt afsluiten zijn dan ook weer belangrijk voor de rente die men toepast. Je hypotheek rente kan dan ook nog eens een andere toepassing hebben om uit te rekenen waarmee je alweer een verschil aantreft.

Vooral als je de hypotheek rente wil gaan vergelijken dan zie je door de bomen het bos niet meer. De hypotheek rente kan al verschillen door de opmerkingen van rente per jaar of de effectieve rente. Ga je de verschillen van deze hypotheek rente proberen te achterhalen dan is dat alleen al een klus. Dan kom je tegen de opmerkingen hypotheek rente per maand achteraf of per maand vooraf. Met de alsdan verkregen uitkomst over de te betalen effectieve hypotheek rente beginnen langzaam de duizelingen te komen. Als je het niet geheel snapt dan zal dat zeker niet aan jou liggen omdat je nog veel verder door kunt gaan met het ontrafelen welke hypotheek rente daadwerkelijk te voldoen zal zijn.

Dan krijg je te maken met de verschillende soorten en vormen van hypotheken die ook weer allemaal andere hypotheek rente toepassen. Wil je een spaarhypotheek of een levenhypotheek, de rentes zijn verschillend. Om nog eens enkele voorbeelden te geven die te volgen zijn, aflossingsvrije hypotheek of een annuiteiten hypotheek, hiervoor gelden dus weer andere tarieven van de te betalen hypotheek rente.

Dan krijg je te maken met het berekenen van de hypotheek rente uitgaande van een hoofdsom die onder bepaalde staffels van de executoriale waarde blijven. Het is niet onverstandig te laten bekijken of je NHG kunt krijgen en daarmee extra korting kunt ontvangen op de hypotheek rente. Met NHG ontvang je kortingen op de hypotheek rente die kunnen oplopen tot meer dan een half procent.



Wil je weten hoe je de laagste rentepercentages voor je hypotheek kunt krijgen, klik dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten