vrijdag 10 juli 2009

Een hypotheek afsluiten met een BKR melding

Er zijn diverse mogelijkheden om met een negatieve registratie bij het BKR toch nog een hypotheek te kunnen aanvragen. Je zult een onderzoek moeten doen naar de verstrekkers van hypotheken voor mensen die een negatieve BKR vermelding hebben. Afhankelijk van welke BKR coderingen op jouw naam staan kun je bij bepaalde instellingen terecht. Uiteraard maakt het wel uit of de BKR registratie inmiddels is hersteld. Bij bepaalde BKR coderingen zal zelfs geen mogelijkheid zijn om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Een zoektocht onder de verschillende hypotheekbanken zal uitwijzen dat je bij enkele banken voor een hypotheek terecht kunt ondanks het hebben van een negatieve BKR registratie. Ook is het vaak mogelijk om bij je eigen bankinstelling geholpen te worden. Dit zal het geval zijn indien je een kleine achterstandsvermelding hebt en je verplichtingen alsnog bent nagekomen. Er zal dan een correctie melding bij het BKR gedaan moeten zijn. Wel dien je dan bij je bank duidelijk te overleggen hoe het is zover is kunnen komen. Door het afgeven van een plausibele verklaring kun je mogelijk alsnog een gunstige hypotheekaanbieding ontvangen met je opgelopen BKR codering. In veel gevallen zul je er niet aan ontkomen om toch op zoek te gaan naar bancaire instanties die zich specialiseren in het verstrekken van hypotheekleningen aan mensen die BKR coderingen hebben opgelopen. Met een zwaardere BKR vermelding zal ook een zwaardere norm tellen voor de toe te passen voorwaarde en rentetarief.

Hou er in ieder geval rekening mee dat bij de instanties die zich toeleggen op hypotheekverstrekking met BKR vermeldingen de in rekening te brengen rente voor een hypotheek een stuk hoger zullen liggen. Ook zal dan op een te verstrekken BKR hypotheek vaak geen maximale hypotheek afgesloten kunnen worden. De verstrekkingsnorm voor dit soort hypotheken zal in de regel een stuk lager liggen en je daardoor dus ook een stuk minder dan 125% van de executiewaarde kunt financieren.

Indien er in het verleden leningen of hypotheken als onbetaald gebleven zijn gemeld bij het BKR dan kun je een nieuwe hypotheeklening wel vergeten. Ook bij de op BKR gespecialiseerde banken zul je dan bot vangen op je hypotheek aanvraag.


Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten zonder BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten