zondag 19 juli 2009

Een boot als onderpand op een hypotheek

Het blijkt nogal moeilijk te zijn om een hypotheek op een boot af te sluiten. Ook is het afhankelijk voor wat voor een boot je een hypotheek wenst af te gaan sluiten. Soms is het beter een financiering op je boot af te sluiten dan een hypotheek. Indien je een hypotheek op je boot gaat afsluiten zullen er ook zekerheidstellingen door de banken gevraagd gaan worden. Welke bestedingen mag je doen met het geld dat je middels een hypotheek op jouw boot hebt kunnen lenen?

Voor een hypotheek op een boot kun je niet bij elk bankkantoor binnen lopen. Je doet er dan ook verstandig aan om naar en adviseur te gaan die zich in hypotheken voor boten heeft gespecialiseerd. We zullen hier nu niet ingaan op de vele benamingen die je voor een boot kunt nemen. Natuurlijk is het belangrijk dat een boot waar en hypotheek voor aangevraagd gaat worden al staat ingeschreven in het register van schepen. Om uiteindelijk een hypotheek op je boot mogelijk te maken ben je verplicht om je de boot laten brandmerken en bij het kadaster teboekgesteld zijn.

Gewoonlijk zul je voor een hypotheek op en boot gelijk als bij andere soorten van hypotheekleningen zekerheden moeten geven. Vaak kan dan jouw boot voor deze hypotheek hiervoor gebruikt worden. Er zal een verschil zijn tussen een hypotheek te vertrekken op een geheel nieuwe boot en een hypotheek op een tweedehandse boot welke waarde men als uitgangspunt zal nemen.Uit een af te geven rapport van een taxateur zal dan moeten uitwijzen wat de dagwaarde en de executiewaarde bedragen. Bij sommige situaties zou ook kunnen worden uitgegaan van de waarde bij aanschaf van de boot. In sommige situaties in het zelfs mogelijk op de hypotheek anders dan met een boot zekerheid te geven.

Naast het aanschaffen van een boot kan de hypotheek ook gebruikt worden voor een grote opknapbeurt. Een hypotheek op een boot zal meestal over een langere periode uitgestrekt kunnen worden en ook nog eens geen verplichtingen hebben om vervroegde aflossingen te doen.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten