vrijdag 17 juli 2009

Rente voor hypotheken met BKR vergelijken

Er is nogal wat te besparen op je uitgaven die je iedere maand moet doen enkel door het aanbod van de hypotheek rente eens goed te bekijken.Wel zul je bij het gaan vergelijken van de hypotheek rente op zoek dienen te gaan naar alles dat hierover wordt aangeboden. Door daarnaast eens diepere onderzoeken te doen en het verschil in rente voor de verschillende aan een hypotheek te verbinden producten te vergelijken. Je kunt het eigenlijk niet geloven dat er zoveel mogelijkheden zijn om de nu geldende hypotheek rente te vergelijken.

Je kunt hiervoor op meerdere internetsites terecht om een beeld te krijgen welke hypotheek rente ja zoal kunt vergelijken. Je dient te achterhalen of men je probeert te lokken met extreem lage rentetarieven. Ook is het verstandig niet te snel in te gaan op gratis te ontvangen plasma televisies en dergelijke. Ook doe je er verstandig aan om eens naar de kwaliteiten van de verschillende aanbieders te kijken. In veel gevallen zal het vergelijken van hypotheek rente alleen mogelijk zijn door via het internet je persoonlijke gegevens te verstrekken die dan weer voor andere doeleinden gebruikt gaan worden. Het is dus wel een zaak om de nodige aandacht te besteden om niet zomaar overal jouw vertrouwelijke informatie achter te laten als je er niet alle vertrouwen in hebt. Door je persoonlijke informatie onnauwkeurig op niet te vertrouwen sites achter te laten zul je snel merken dat je opeens meer reclamedrukwerk of e-mails tegemoet ziet komen.

Ben je tijdens het vergelijken van de hypotheek rente eenmaal op de juiste plekken aangekomen dan zul je naar de aangeboden producten moeten gaan kijken. Het zal min af meer voor zich zelf spreken dat je de rente van een spaarhypotheek zul je niet moeten vergelijken met een hypotheek die aflossingsvrij is. Indien je een hypotheek zoekt met een BKR registratie dan moet je de rente niet vergelijken die van toepassing is voor een standaard hypotheek.

Het vergelijken van de hypotheek rente zal dienen te gebeuren met het in acht nemen van de executiewaarde ten opzichte van de aan te vragen hypotheeksom. Ga dan niet de rente van een hypotheek tot 125% executiewaarde vergelijken met een hypotheek tot 75% van de executiewaarde. Op veel plaatsen doet men de rente van hypotheken vergelijken op basis van NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van hypotheek rentetarieven, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten