woensdag 29 juli 2009

Met een BKR registratie gelden voor een hypotheek hogere rentepercentages

Je komt links en rechts nogal wat verschillende rentepercentages tegen, als je op zoek bent naar een lening of hypotheek. Door alle verschillen in de aangeboden rentepercentages, zal uiteindelijk moeten gaan blijken wat er maximaal aan hypotheek of lening afgesloten kan worden. Ook zie je dat de rentepercentages voor een lening of hypotheek met BKR vermeldingen hoger zijn dan zonder BKR registraties. Het is vaak erg moeilijk om uit alle aangeboden rentepercentages de juiste hypotheek of lening te gaan kiezen.

Er is helaas niet onderuit te komen om aan te vangen een vergelijkingsopzet te maken met daarin de geldende rentepercentages voor een af te sluiten hypotheek. Het blijkt al snel dat de gepresenteerde rentepercentages, van zowel een hypotheek als van en lening, moeilijk met elkaar zijn te vergelijken. Veel openbare rentepercentages voor een af te sluiten hypotheek vallen bij het afsluiten hoger uit dan in de aanbiedingen.Het is daarom een goede zaak om voor het afsluiten van een hypotheek of een lening goed te kijken wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen van de aangeboden rentepercentages. Je zult er al redelijk snel achter gaan komen dat bij de laag aangeboden rentepercentage de een veel hogere hypotheek zou kunnen krijgen. Hou dan ook bij de berekening van een maximale hypotheek rekening met de op jou van toepassing zijnde rentepercentages.

Daar vaak toeslagen toegepast kunnen worden op de gangbare rentepercentages voor een hypotheek, zoals bij het hebben van een BKR vermelding, zal de daadwerkelijk te betalen rente stukken hoger kunnen gaan uitvallen. Bij het toepassen van andere rentepercentages, meestal dus hoger, in en lagere hoofdsom van een hypotheek het resultaat. Daar in veel rekenprogrammas geen rekening is gehouden met BKR vermeldingen, zullen de rentepercentages voor een hypotheek vaak niet kloppen.

Het blijft een belangrijke zaak het aanbod van de geldige rentepercentages naast elkaar te leggen voordat je definitief een hypotheek gaat aanvragen. Vaak zul je er verstandig aan doen de rentepercentages door een hypotheekadviseur te laten toetsen om te bekijken of deze wel op jouw gekozen hypotheek van toepassing zijn.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een goedkope hypotheek , neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten