zaterdag 11 juli 2009

Tweede hypotheek

Indien je verbouwingen in je huis wil gaan uitvoeren is de tweede hypotheek een van de mogelijke financieringsvormen. Naast de woningfinanciering kan een tweede hypotheek ook een consumptief bestedingsdoel hebben. Waar je een tweede hypotheek het beste kunt afsluiten blijft altijd maar weer de vraag.

Het verbeteren aan je woning kun je ook financieren met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een groot voordeel is dat er dan geen verplicht bezoek aan een notaris afgelegd behoeft te worden. Mocht je het voornemen hebben binnen een afzienbare periode het geleende geld terug te willen betalen dan is een tweede hypotheek niet de meest geschikte financieringsvorm. Een doorlopend krediet kan dan een goed alternatief zijn voor een tweede hypotheek omdat je zonder boetes snel kunt aflossen. Door het niet behoeven te betalen van een provisie bij het afsluiten alsmede besparing van notariele kosten behaal je een mooie besparing. Je zult dan wel een hogere rente dienen te betalen als bij een tweede hypotheek maar dat zul je dan weer snel terug gaan verdienen.

Indien je het te financieren bedrag over een langer tijdsvak nodig hebt is het wel een zaak om goed alle mogelijkheden te bekijken. Het kan verstandig zijn eens je bankinstelling te bezoeken waar je 1e hypotheek destijds is ondergebracht om een aanbieding te vragen voor de gewenste tweede hypotheek. Vaak zullen bankinstellingen een opslag op de rente toepassen omdat de tweede hypotheek dan zal worden ingeschreven boven een elders lopende 1e hypotheek. De renteverschillen die daardoor ontstaan kunnen zo groot zijn dat je alsnog de keuze maakt voor de bank van de 1e hypotheek.

In de actuele financiele markt is een ontwikkeling gaande waardoor je voordeliger een nieuwe hypotheek kunt afsluiten en gebruik kunt maken van de nieuwste NHG normen. In plaats van een tweede hypotheek met een hoog rentepercentage sluit je dan een nieuwe hypotheek af tegen voordelige voorwaarden. Laat je eens een advies uitbrengen door een van de vele erkende adviseurs in hypotheken inzake een af te sluiten tweede hypotheek. Deze kan dan bekijken wat voor jou voordeliger is.

Om meer te weten te komen over een 2de hypotheek of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten